Laaggradige ontsteking...oorzaak van alle chronische ziektes

Laaggradige ontsteking is een ontsteking die op de achtergrond aanwezig is en zich tussen de cellen van ons lichaam nestelt.  

De acute ontsteking (griep, longontsteking, Covid-19…) die we allemaal kennen speelt zich af in de cellen en veroorzaakt daar reacties die zichtbaar zijn op RX foto’s en in het bloed.

Hoe meer we acute ontstekingen onderdrukken met koortswerende middelen en antibiotica, hoe hoger de laaggradige ontsteking wordt.  De westerse voeding die rijk is aan granen, zuivel en suiker zorgt ervoor dat je lichaam de laaggradige ontsteking niet meer kan managen. 

Noch in bloedonderzoeken, noch op RX foto's of andere onderzoeken is de laaggradige ontsteking te zien en zijn er geen duidelijke afwijkingen te vinden. 

Waarom is laaggradige ontsteking zo belangrijk?

De laaggradige ontsteking verzwakt je immuunsysteem en zorgt ervoor dat gezonde herstelprocessen in het lichaam stroef en moeizaam verlopen. 

Daardoor is het de veroorzaker van nagenoeg alle moderne kwalen, van allergie, hoge bloeddruk, moeheid tot kanker en reuma.

Tijdens een anti-inflammatoir dieet vermijd je alle voeding die je immuunsysteem belasten en ziekte veroorzaken.

Zo kan je je lichaam als het ware resetten en je gezondheid zelf managen en in balans houden.

Verder krijg je op deze site voedingstabellen wat wel en niet mag en ook enkele basisrecepten.Laaggradige ontsteking...oorzaak van alle chronische ziektes

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x