Tips bij honger

Tijdens een vastenperiode krijg je natuurlijk onvermijdelijk honger of heel veel zin om iets te eten. 

Dat zijn crisismomenten die je even moet overwinnen.

Enkele heel concrete tips die je daarbij zullen helpen:

Drink waterVeel mensen verwarren hongergevoel met een tekort aan water. Als je zin krijgt om iets te eten, kan je dus beter eerst een groot glas water drinken.

Aan te raden is om elke dag minstens 1,5 liter water te drinken. Wedden dat je maag meteen minder zal grommen?

Tip: doe enkele stukjes fruit of schijfjes komkommer in je water!

Een alternatief is verse gemberthee of water. Snij van een gemberwortel fijne schijfjes en giet er kokend water op. Laat dit 10-15 minuten trekken. Dit is een heerlijke frisse licht pikante thee. Zet dit aftreksel in de koelkast om fries gemberwater te bekomen. Je kan dit mengsel bewaren en er steeds nieuw water bijdoen tot de gembersmaak verdwenen is.

Kippen- of groentenbouillon is ideaal voor de darmflora en om honger naar zoet te verminderen.  

Doe aan sport

‘s Avonds een halfuurtje gaan lopen, fietsen of een lange wandeling maken is een ideale manier om je lichaam fysiek en mentaal “moe” te maken. Hierdoor gaat je maag minder vragen naar eten en zal je eerder na de inspanning geneigd zijn om veel water te drinken dan een koekje in je mond te stoppen.

Op tijd naar bed

Als je te lang voor een televisie- of computerscherm staart, is de kans groter dat je na een tijd onbewust honger gaat krijgen. Je blijft actief en je laat je hersenen niet toe om in slaapmodus te gaan. Probeer daarom je televisie, computer en smartphone uit te zetten vanaf 10 uur ‘s avonds.

Zet jezelf een kop thee en lees een boek. Je zal niet alleen sneller in slaap vallen, maar ook veel minder stress hebben. En dit laatste moet je zeker proberen vermijden! Want stress kan je honger stimuleren.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x