Resultaten

Wat bereikten de deelnemers van onze vastenkuren? 

Een bloemlezing van de getuigenissen

Het is me gelukt om rookvrij te blijven deze week. Dat is een overwinning op zich. Ik vind deze vastenweek een aanrader, eigenlijk heb ik spijt dat het voorbij is, ik had graag nog wel een beetje willen doorgaan. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Hoewel ik gezond eten altijd belangrijk vond, heb ik toch een fundamenteel andere houding aangenomen tegenover eten en voeding. Deze houding wil ik integreren in mijn dagelijkse leven. Ik heb ook geleerd hoe belangrijk het is om meer stil te staan bij de dagelijkse dingen die we doen: eten, bewegen en omgaan met elkaar.

Hilde Peleman

Psychologe-management patiëntveiligheidsproject met Belgische ziekenhuizen

 

Onvoorstelbaar hoe de ons “aangeleerde” voeding die steunt op traditionele –vanuit het vertrouwde nest én met de allerbeste bedoelingen – eigenlijk zó nefast zijn voor onze gezondheid en ons leven! Hoe we vergeten zijn om als een kind te luisteren naar ons lichaam. Hoe we als mens niet alleen soms zorgeloos met het milieu omspringen maar ook met onszelf! Vanaf het eerste moment van de kuur besefte ik: dit is ME-TIME , zo wil ik verder gaan, dit is hoe ik met mijn lichaam verder door het leven wil gaan. Onvoorstelbaar dat ondanks alle luxe, wetenschap, kennis en kunde deze eenvoudige, eerlijke “leefregels” zo vergeten zijn. Het zou ons moeten geleerd worden op school! “Back to Basic”

Leen Fonteyne

Lerares GASV

 

Na drie maand  xx kg lichaamsgewicht verloren, ik eet trager en kauw beter, ik eet veel minder zoet en praktisch geen zuivel, ik voel mij zelfzekerder. De kuur brengt zichtbare veranderingen, zoals na één week kledij veel losser kunnen dragen en terug vroegere kleren kunnen dragen. Ik ben mij veel bewuster van mijn lichaam, ik heb een andere, betere levensstijl aangenomen. Na één jaar hoge bloedruk is die weg, ontsteking van mijn knie is weg, sinusitis is voorbij.

anoniem

Deze kuur was voor mij enorm helend op diep niveau. Ik werd geraakt in mijn diepste zijn. De grootste les voor mij was dat mijn lichaam niet zomaar een fysiek iets is. Elk deeltje leeft en heeft zijn geheugen en zijn gevoelens en communiceert. Ik heb geleerd om met die deeltjes contact te maken door middel van liefdevolle aandacht en daar naar toe te ademen. Door mij open te stellen en ontvankelijk te zijn voor wat er is heb ik gemerkt dat er dan plots een rust komt in dat lichaamsdeel. Het voelt zich als het ware erkend en gezien en daardoor kan het zijn “pijncontractie” loslaten. Aanwezig zijn in het hier en nu met alle lasten die je op dat moment meedraagt werkt helend.

anoniem

 

Door te kuren zijn er bij mij oude patronen naar boven gekomen zoals angst voor afwijzing, onzekerheid…Mijn eerste reactie was verdriet en kwaadheid op mezelf, weerstand…ik kroop terug in mijn slachtofferrol. Dit wilde ik niet meer! Dan ben ik naar die dingen gaan kijken zonder te oordelen, ik heb ze liefdevol benaderd en duidelijk gemaakt dat ik die dingen zag en aanvaardde als "van mij". Deze methode bracht me onmiddellijk rust, het was een euforiemoment voor mij! Ik wil deze methode nu elke keer toepassen als ik in een pijnlijke of moeilijke situatie zit. Het is geruststellend voor mij nu ik een techniek heb gevonden om niet meer te vechten tegen de pijn maar ze liefdevol toe te laten waardoor ze vanzelf verandert/verdwijnt. Een ander aspect bij de kuur was de liefdevolle aanraking, aandacht en zorg van de begeleiders hetgeen ik als ZALIG ervaarde. Dit was de (moeder)liefde waar mijn lichaam zolang gemist/verlangd heeft. Nu is mijn lichaam losser en rustiger, er is opnieuw ruimte! Er is letterlijk een laag van mijn buik verdwenen, ik voel mij vrijer en gelukkig en ik weet dat dit een nieuw begin voor mij is. ik ben op existentieel niveau veranderd en ben daar ontzettend dankbaar voor.

An Dupont

 

Dit was de mooiste vakantie ooit beleefd! Voel me herboren, ik heb vrede gevonden met mezelf. Ik heb het land van mijn dromen gevonden: MEZELF. Respect voor mezelf, voor mezelf opkomen, voor mezelf leven, voor mezelf rusten, voor mezelf genieten. Genieten van de herwonnen gezondheid en soberheid. Dank je wel

Ruffi Ghijselings

 

Een kuur bij The Companion is een unieke manier om zowel op lichamelijk als op emotioneel vlak grote schoonmaak te houden en met een propere lei opnieuw te starten. Je leert mindfull in het leven te staan en je leert nieuwe gewoontes aan om je lichaam en je geest (levenslang) te verzorgen als preventie voor alle ziektes.

 Vanja Boeykens, Huisarts

 

Een avontuur, een openbaring. Elk moment is de moeite waard om te beleven… Ik had het gevoel elke dag een beetje dichter bij de natuur te leven…samen met de natuur te leven! Het is als een stap terugzetten en van op afstand alles gadeslaan. Het is als wakker worden, voelen, leven, zijn, loslaten…

Nicole Claes

Schoonheidsspecialiste

 Een vastenkuur is voor mij: verplicht tijd maken voor jezelf om nadien te beseffen dat dit echt noodzakelijk is in je leven en dat dit gigantisch veel deugd doet. Een must voor iedereen die wel eens te hard werkt en dreigt om de prioriteiten in het leven te vergeten.

 Anoniem

Afwachtend gestart en zeer gemotiveerd geëindigd. Deze kuur is een “eye-opener” geweest voor mij. Mijn levenshouding en eetgewoontes zijn erdoor veranderd. Een absolute aanrader voor iedereen die gezond “oud” wil worden!

Richard Grouwels

De vasten kuur bij The Companion was véél meer dan ik verwacht had. Rust, reflectie, beweging, nieuwe technieken en duidelijke ondersteuning in het reinigen en loslaten. Bevrijdend! Een aanrader voor iedereen die zich lichamelijk en emotioneel wil reinigen.

Geert Drent

Osteopaat kinesioloog Zonhoven

 Deze kuur is iets dat je zeker minstens één keer zou moeten ervaren om te beseffen dat aan jezelf werken het echte doel van het leven is. het leven geeft je dan wel de signalen af je geslaagd bent voor je examens van je leven. Na 47 jaar het spel van het leven te spelen weet ik dat het lichaam evenveel aandacht vraagt als de geest. Het leven kan als een video game zijn en je kunt voortdurend op het scherm “next game” zien staan. Af en toe mag je de computer wel uitschakelen zodat je even kunt stilvallen en kunt zien dat er naast het scherm nog een ganse wereld staat te wachten om ervaren en beleefd te worden. Iedere seconde in je leven neem je beslissingen. Er zijn alleen goed beslissingen, omdat ‘ervaren’ het doel is. sommige beslissingen zorgen voor kwaliteitservaringen en zo was deze vastenkuur.

Bruno Hallez

Manager van Energetica Natura

 

Ik vond de hele kuur een fantastische ervaring en een aangename periode in mijn leven. Voor herhaling vatbaar!

Hilaire Van Hove

Postbode

 De kuur heeft mij beter bewust gemaakt van alle stressfactoren in mijn gezinssituatie en hoe ik daar zelf een rol in speel. Door de kuur kwam er ook meer rust in mijn gezin.

Frieda Van Roost

In een kuur gedoken voorjaar 2013. Een verrijkend bad voor lichaam en geest. Heel veel steun en richtlijnen in de oase die  The Companion is.  Eerst de grote schoonmaak ervaren, zowel fysiek als emotioneel. Dan het vrijkomen van een pak energie, het méér open komen van de hartenergie. Groeien in rusten, in zijn. Dat is pas een vruchtbare vastenperiode!

Anoniem 

 

Deze kuur was voor mij een openbaring! Nooit gedacht dat je buik met zijn spijsverteringssysteem zo levensbelangrijk is. nooit gedacht dat emotie, stress, kwaadheid,…zo sterk verweven zit in je binnenste buikje. Met de buikmassages en de yogaoefeningen krijgt je hele lichaam een reset, een grondige onderhoudsbeurt. Wat meestal jaren verwaarloosd werd krijgt een nieuwe kans. Het Companionteam zet je op weg naar een nieuw leven, met respect voor je lichaam. “My best friend is my Bodyfriend!” Aan mij nu om na de kuur op de ingeslagen weg verder te gaan. Geen gemakkelijke weg, maar voor je vaste vriend heb je alles over.

Edwig Cordemans

Bankbediende

 

Ook snel iets doen aan uw welzijn? Schrijf in voor een vastenkuur

 

Ik vond het belangrijkste tijdens de vastenkuur de confrontatie met jezelf. Ik werd verplicht stil te staan bij mijn huidige leven. De aandacht bij de maaltijd (beter kauwen en langzamer eten) was opmerkelijk en leerrijk. De combinatie van de buikmassages, de oefeningen, langzaam eten, bewegingen en massages waren heilzaam voor mijn lichaam. Ik zou graag een kuur doen ver weg van huis in een warm land.

 Anoniem

 

In december 2015 kreeg ik van mijn zus een verjaarsdag/Kerstcadeau: nml. Een intakegesprek bij Ignace Van Eeckhout van het gezondheidscentrum The Companion in Herent. Ze zei er wel bij “van mij moet je er niet naar toe want je zal er hard moeten voor werken, maar ik denk wel dat je je lichamelijk eindelijk beter zal voelen”. Na jarenlange pijn en vermoeidheid en vele onderzoeken, uitproberen van allerlei behandelingen en diëten, zonder enig resultaat maakte dat “hard werken” niets uit. Het vasten zag ik als grote eter natuurlijk heel wat minder zitten. Maar ik wou het graag een kans geven. Ik heb een vastenkuur gedaan in april 2016. Ik dacht dat ik heel erg ging afzien en dat ik veel honger zou hebben. Maar…eigenlijk is alles heel vlot verlopen. Wat lastige momentjes, maar die werden perfect professioneel ondersteund door de begeleiders. En…het effect was gigantisch! Ik had voor het eerst in jaren terug energie! Ik had plots geen last meer van endometriose en burn-out klachten. Ik ben ook terug gestart met sporten en ik heb geleerd dat even honger hebben geen ramp is☺ Deze maand ga ik voor een tweede kuur. Waarschijnlijk zal het nu anders zijn, maar ik ken het effect en wil dat niet meer missen.

Liesbeth Vansintjan

HR Director BNL Renault

 

“je ziet er goed uit!” dat hoorde ik de laatste weken van verschillende vrienden, klanten en familie. Tijdens mijn kuur kreeg ik heel andere zaken te horen als ik probeerde uit te leggen wat dat was. Toen kwamen er alleen maar blikken en woorden die me “goed zot” verklaarden. Maar nu voel ik me goed in mijn lijf, met mezelf en heel energiek! Het was mijn beste kuur ooit. Knap hoe je gelijktijdig, toxische stoffen uit je nieren, lever, darmen,… verwijderd, vet afbreekt op de juiste plaatsen en spieren opbouwt. Geen ingevallen wangen, maar een stevig energiek lijf. Jullie hebben een sterke formule met deze vastenkuur!

Mieke Van den Bosch

Coach

 

De kuur is een “verademing” voor lichaam en geest. In het begin van d kuur ligt je focus op eten en heb je angst “te kort” te krijgen. Naarmate je merkt dat je op geen enkel moment echt “honger” lijdt komt er ruimte voor nieuwe dingen. Ik heb het geluk gehad om samen met mijn partner deze kuur te kunnen doen. Wij zijn elkaar dankbaar daarvoor, want het werd een mooie reis, die ons energie geeft. We voelen ons nu goed in ons vel, gezonder en gelukkiger. Dit willen we vasthouden door elkaar te ondersteunen om het geleerde en de nieuwe gewoontes in te bouwen in ons dagelijks leven. We kregen méér dan we verwacht hadden.

Nicole Broeckx BSR practitioner

 

Ik vond de hele kuur een fantastische ervaring die me lichamelijk en persoonlijk veel moois heeft gebracht. Sommige momenten zullen me nog lang bijblijven.

Margriet Wentink  Interakt Nederland

 

Deze kuur was een zeer leerrijke ervaring en uitdaging. Het heeft me vele nieuwe inzichten gegeven en middelen voor de toekomst.

Valerie De Coninck 36 jaar Bediende

 

Het weinige eten valt veel beter mee dan verwacht. Het is enorm deugddoend om tijd te hebben voor jezelf en tegelijk je lichaam te reinigen van allerhande opgebouwde gifstoffen. Een aangename manier om aan je gezondheid te werken.

Yves Herssens

 

 

Ik zou zo weer willen inschrijven voor een volgende kuur. De begeleiding was top. Fijn om te ervaren dat in deze gejaagde maatschappij er nog mensen zijn die je de gelegenheid geven om stil te staan bij jezelf. Sinds de eerste kuur alle pijnstillers kunnen stoppen voor hoofdpijn!

Natalie Geradin Sales Manager

 

De kuur heeft mij laten inzien dat ons lichaam alle instrumenten in zich heeft op om een natuurlijke wijze gezond te blijven.

Guy Van Peteghem

 

Het is een heel goede ervaring geweest, vooral mentaal en het zal daarom zeker niet de laatste zijn! Nu even proberen thuis verder te doen…

Oliveri Salvatore (32jaar)

Zelfstandig chef pizzabakker

 

 

Het viel al bij al wel mee (ik had het erger verwacht). Ik ben heel blij dat ik zo goed werd verzorgd en dat er zo’n oprechte interesse werd getoond. De combinatie van de kuur, buikbehandelingen en yoga vind ik ook zeer geslaagd: alles vult mekaar heel mooi aan.  Ik had nooit gedacht dat ik een vastenkuur zou kunnen volgen zonder honger te lijden, maar hier is dit dus wel mogelijk.  Heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om hier een kuur te volgen. Bedankt voor de goede zorgen.

Liesbeth (bijna 29jaar)

dienstenchequeconsulente

 

Heel fijn om zo de tijd te nemen voor je lichaam, samen te werken aan je lichaam/geest. Yoga verrassend prettig en ondersteunend. Liefdevolle, aandacht en behandelingen. Een bijzondere reis naar binnen, waarbij de reisleiders je laten zien en ervaren wat er te beleven valt op die reis. Ieder kan uit deze reis zijn eigen bijzondere plekjes ontdekken en exploreren.

Wim Wassink

 

Ik ben weer eens gereinigd, naar geest en lichaam. Slanker en schoner geworden.

Jenny Van Hoey

 

De duidelijke structuur van de ochtend helpt je goed om de kuurdag te starten. De buikmassages zowel door Ignace als de eigen buikmassages zijn momenten om naar uit te kijken.

Dominique Joos programmacoördinator.

 

In The Companion begon ik aan een reis naar een betere gezondheid. De bestemming was duidelijk, de rit er naartoe redelijk hobbelig waardoor ik een dikke week méér nodig had om de bestemming te bereiken. Tijdens deze reis ben ik mijzelf meerdere keren tegen gekomen, heb ik het zeer moeilijk gehad, heb ik mijzelf een paar keren afgevraagd, waar ben ik toch aan begonnen? Maar tijdens de kuur heb ik heel veel geleerd over mijn lichaam, heb ik rust gevonden, ben ik het nut van beweging gaan inzien en ben ik ook 7 kg kwijt geraakt. De laatste 20 jaar sta ik bijna constant op dieet, zonder resultaat. Vanaf nu ga ik voor een gezondere levensstijl, die mij veel meer resultaat zal opleveren en wil ik het woord dieet niet meer horen.  Ik wil het team van The Companion bedanken voor de deskundige begeleiding tijdens de kuur. Elk teamlid heeft zijn specialiteit wat leidt tot een complete beleving. Was ik jullie maar 10 jaar eerder tegengekomen, ik zou mij dan al 10 jaar eerder super gevoeld hebben.

Karine Van Eetveld

Psychoherapeute

 

Als je aan een chronische kwaal lijdt is een integrale aan pak noodzakelijk. Een vastenkuur is de juiste weg. Nu, drie maanden na de kuur, is mijn chronische darmontsteking in orde en ’s avonds heb ik geen last meer van mijn maag. Veel afvalstoffen zijn zeker afgevoerd. Als je nog geen chronische kwaal hebt, dan is een vastenkuur zeker aan te bevelen om erger te voorkomen en je fitter en energieker te voelen. Je zet een grote stap vooruit in je persoonlijke ontwikkeling. In ieder geval bedankt voor de mooie ervaring en…proficiat met deze initiatieven!

Mia De Roey (67 jaar)

In het begin zeer sceptisch ertegenover, maar hoe meer dagen we vorderden, hoe duidelijker het werd dat ik hier niet moest vechten maar kon loslaten. Elke dag, ieder uur, minuut, seconde waren belangrijk voor mij. Ik heb een enorme stap gezet richting aanvaarding, loslaten en accepteren, dat lang niet iedereen is zoals het “voorbeeld” dat ik heb gehad.

Lies Hombroeckx

 

De kuur is heel evenwichtig en volledig opgebouwd met een brede aandacht voor alle aspecten van gezondheid, voeding, bewegen en stressreductie. Het schema is duidelijk en goed te volgen. De begeleiding is professioneel en aangenaam, het kader is ideaal. Het middagmaal is lekker en de aandacht voor traag eten en portiecontrole erg belangrijk. Zeker aan te raden bij chronische ziektes of vermoeidheid.

Anoniem(32 jaar)

 

Jullie gaven me de nodige behandeling, ondersteuning en raad om er zowel fysiek als mentaal weer tegenaan te kunnen. Met de juiste voeding en de ondersteunende supplementen ga ik fysiek gezonder worden.

Maar een kuur doet misschien nog meer op mentaal vlak. Ik heb namelijk de belangrijkste persoon op de wereld teruggevonden: mijzelf. Tijdens de voorbije maanden zijn er teveel dingen op mij af gekomen en heb ik mezelf teveel weggecijferd. Je verliest jezelf zonder het zelf te weten.

Drie dagen om een ander mens te worden. Ignace en het Companion team, jullie verrichten wonderen. In één oogopslag zien jullie wat er verkeerd gaat en hebben jullie de gepaste remedie.

Hartelijk dank hiervoor. Je mag mij terug verwachten voor een volgende kuur in het najaar.

Karine Vandenplas – HR Dynamics

 

Dit had ik mij nooit kunnen voorstellen, niet verwacht. Intens, diepgaand, zowel lichamelijk als geestelijk reinigen, openkomen, opgenomen en gedragen voelen. Loslaten, loskomen en volledig in je lichaam aanwezig zijn. Zo’n kuur als deze heb ik nog nooit meegemaakt. Gewoon geweldig goed!

Anoniem

Na grote twijfel over het nut van de kuur, kan ik het resultaat niet ontkennen: ZEER POSITIEF! Dat kan moeilijk anders met zo’n fantastisch en gemotiveerd team.

Albert Servranckx (76 jaar)

 

De kuur is geen reisje…ze voelt aan als een wereldreis in jezelf. Het is een kwestie van de tijd te nemen om ten volle te ervaren wat er tijdens de tocht met jezelf gebeurt. Bedankt voor de zéér goede ondersteuning en warme opvang!

Geert Thyssen begeleider beschut wonen

 

Een kuur is tijd nemen voor je zelf…je verwachten aan het onverwachte…een stap in het onbekende om jezelf te herontdekken. Voor mij persoonlijk was deze kuur een mijlpaal in mijn razend drukke leven als zelfstandige. Het heeft rust in mijn hoofd en lichaam gebracht. Ik voel als het ware alle ballast smelten in mijn lichaam en geest. Dit was de unieke kans om een nieuwe balans in mijn bestaan te vinden. De kuur heeft mij vooral tools aangereikt om met een veel bewustere mind en veel minder stress mijn job te doen. Het gestroomlijnde lichaam, de strakke spieren en de platte buik zijn natuurlijk het summum van deze kuur. Een aanrader voor iedereen op elk moment, want het is nooit te laat! Dank aan het ganse team.

Gratienne Sioncke (46 jaar)zaakvoerder bedrijf

 

Ik ben heel blij en dankbaar dat ik deze kuur kon doen, want ik heb het gevoel dat dit een keerpunt is in mijn leven, zowel lichamelijk als geestelijk. Alles in deze kuur is goed georganiseerd en maakt er één geheel van. Ik zou mij niet kunnen indenken om deze kuur in mijn eentje te doen of ergens waar alleen het lichaam bekeken wordt. Er is voor mij heel veel duidelijk geworden. Het bewegen is echt een must en moet je zeker doen. Ik ben een geluksvogel dat ik hier kon bij zijn.

Chris

 

Deze kuur is heel zinvol en van onschatbare waarde, een echte aanrader! De buikmassages zijn zó nodig, zorgzaam, liefdevol en ontroerend, ik zou het niet gekund hebben zonder deze steun. Alles samen “meer dan de moeite waard”

Monique Melot beweegcoach

 

Ik ben bijzonder dankbaar voor de bijzondere, tedere, zachte en respectvolle manier waarop ik ben benaderd. Deze kuur zal ik voor de rest van mijn leven koesteren. Van harte bedankt!

Anoniem

 

Een kuur is verandering. Het hangt soms af van kleine dingen, bvb. Verandering van kleren omdat de oude te groot geworden zijn. Na drie maand: ik eet trager en ik kauw meer. Ik eet veel minder zoet en bijna geen zuivel meer. Ik ben 5 kg lichaamsgewicht verloren. Ik voel me veel zelf zekerder. Na één jaar: mijn hoge bloeddruk is weg, de ontsteking in mijn knie is bijna helemaal verdwenen. Mijn groot probleem van jarenlange slijmen en chronische sinusitis is helemaal verdwenen

Omer Genoe

 

 

 

 

Ook iets doen aan uw veerkracht? ontdek onze kuurformules 

 

 

 

 

 

 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x