De Wakkere Akker

De Wakkere Akker

De Wakkere Akker is een nieuwe zelfoogstboerderij, tussen Herent, Tildonk en Wijgmaal, die van start gegaan is in de lente van 2013. Het is een initiatief van Kuurcentrum The Companion en boeren Sam, Nik en Jonas.

Hoe werkt dat, een CSA-boerderij?

CSA staat voor 'Community Supported Agriculture': landbouw gedragen door een gemeenschap. Je zou het een dorpsboerderij kunnen noemen. In plaats van gewoon het eindproduct te kopen, word je lid voor een jaar. Zo draag je bij aan de werkingkosten van de boerderij, en in ruil mag je jouw deel van de oogst uitkiezen op het veld. Een vriendschappelijke samenwerking tussen boer en consument waar iedereen beter van wordt.

Meer info over het concept en de geschiedenis ervan op de site van CSA-netwerk.

Wat groeit daar?

Alle seizoensgroentjes: kolen, sla, selder, ui, boontjes, aardappel, tomaat, bietjes, pompoen… en allerlei soorten fruit. Regelmatig is een nieuwe lading oogstklaar. Ecologisch geteeld, met respect voor en in samenwerking met de natuur. Gezond én lokaal ! 

Hoeveel kost dat? 

In 2021 is de prijs voor een jaarabonnement voor 1 volwassene (vanaf 18 jaar)  €320. Voor kinderen nemen we de leeftijd maal €16.

Hoe kom ik meer te weten?

We organiseren regelmatig infomomenten. Kijk naar www.wakkereakker.be 

En als ik dan niet kan?

We organiseren later nog infomomenten. Wens je hiervan op de hoogte gebracht te worden, schrijf je dan in op de mailinglijst (op de linkerkant van deze pagina) of stuur dan een mailtje naar: dewakkereakker@gmail.com

Kan ik helpen?

Zeker! Het onderhouden van een boerderij vraagt heel wat werk. Soms meer dan onze handen gedaan krijgen. Aan leden vragen we soms vrijblijvend wat hulp. Wil je geen lid worden, maar ons toch steunen door de handen uit de mouwen te steken, kan je je aanmelden voor de groep vrijwilligers door een mailtje te sturen naar: dewakkereakker@gmail.com. We nodigen je dan vrijblijvend uit op werkdagen. 

Hoe kan ik me inschrijven?

Kom langs op een infomoment, of breng vrijblijvend eens een bezoekje aan de boerderij op vrijdag. 

 

De Wakkere Akker

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x