chronische pijn vermijden of natuurlijk helen...

Helen van chronische pijn, onmogelijk? 


Chronische pijn en pijn op zich is de noodkreet van je lichaam als het niet meer verder kan.  Ons lichaam heeft een regulatievermogen en doet enorm zijn best om jou continu een goed gevoel te geven.  Is dat vermogen te veel belast, dan zal je lichaam je dat duidelijk maken door ontstekingen of pijn.  Negeren of onderdrukken we die klachten dan wordt dat regularisatie vermogen zwakker en zwakker, tot het moment dat we helemaal niet meer kunnen functioneren.

Operaties en zware medicijnen dringen zich dan op...maar...er zijn andere wegen om te herstellen...en terug optimaal gezond te worden...

Laat het dus niet zover komen, jij speelt de hoofdrol in je lichaam, zowel in de pijn als de vreugde en het plezier.  Alleen heb je het niet geleerd hoe je dat kan. 

Wij weten en kunnen je helpen bij dat leerproces, wij bieden je de tools om optimaal gezond te worden.  Vastenkuren, voeding veranderen, hart sterker maken, atlas massage, darmspoelingen, ademen volgens Wim Hof en Jeru Kabbal,  bewust bewegen en fascia release.

Duizende mensen hebben door het toepassen van die methodes hun gezondheid verbeterd, waarom zou jij het niet kunnen?


Chronische pijn, reguliere artsen weten niet hoe daarmee om te gaan...

Reguliere artsen bekijken je beweegsysteem vanuit botten en spieren, maar het onbekende en ondergewaardeerde broertje van ons bewegingsapparaat is de facia.  Niet zichtbaar op scan of MRI had het dan ook geen waarde voor de medische wereld. Pas sinds een 10 tal jaar wordt het belang  en de helende capaciteit van de fascia onderzocht.
De fascia is niet alleen de verbinding tussen botten en spieren maar bevat ook het interne geheugen van onze fysieke en emotionele belasting. De fascia bevat daarenboven 6 tot 10 maal méér sensorische zenuwen dan de spieren.

chronische pijn in de fascia opgestapeld


Zoals helder uitgelegd in bijbehorend filmpje is in ons lichaam alles met elkaar verbonden en is er een continue communicatie gaande.

Onze gewoontes, al dan niet bewust, inprentingen en gedachten creëren een blauwdruk in het lichaam, de fascia is het geheugen.  Zo kan een gebroken teentje, 20 jaar later door verkleving en litteken, nu voor chronische nekpijn zorgen.
Beschouw je lichaam als wijs en denk buiten het kader. Mogelijk komt de pijn in je knie door een verkleving in je bekkengebied.
Bevriezingen en verhardingen brengen geen levensvreugde.

Je pijn opsporen en bevrijden via fascia release, adem en natuurlijke bewegingen geven levenskwaliteit.

Je hebt altijd de mogelijkheid om je lichaam te bevrijden van opgeslagen pijn als je de hoofdrol wil opnemen die je kan spelen en je eigen leven.


Je eigen heelmeester worden geeft je de unieke gewaarwording dat je je eigen lichaam bewoont.


Concreet, hoe gaan we te werk?

We willen stap voor stap de verschillende lichaamszones activeren, zodat je van binnen uit bewust wordt van blokkades en verhardingen en verklevingen.

Elke avond doen we een andere lichaamszone, we beginnen met de voeten en onderbenen. Hopelijk kunnen we zo je ganse lichaam doorlopen.  Het is een eerste kennismaking en je kan daarmee zelf al aan de slag thuis.

chronische pijn van de rug met foamroller bevrijden


Wij zijn gepassioneerd door alles wat ons lichaam levendiger en gezonder maakt. Het voelen van ons lichaam geeft ons telkens weer sprankelend genot. 

Ons lichaam leeft voortdurend in het nu, ons hoofd leeft in het verleden of de toekomst.  
Het is uitdagend, boeiend, plezierig en verrassend om uit je hoofd in je lichaam te zakken en bewust te LEVEN.

Luisteren naar je lichaam biedt je een kwaliteitsvol leven.

Wij organiseren avonden om deze principes toe te passen.  Ignace met zijn medische achtergrond en Vera met haar intuïtieve kwaliteiten willen je helpen om in je lichaam rust te brengen en ontspanning. Als je vroeger een kuur gedaan hebt weet je hoe het is om méér connectie te hebben met je lichaam.  Dit gevoel willen we op die avonden terug oproepen.

Wij begeleiden je stap voor stap.
Wij begeleiden je totdat je vertrouwen voelt om je controle los te laten.
Een vrij lichaam is pure verwondering.
Geef het een kans...
Het doet zo'n deugd...

De komende sessies zijn gepland op woensdagavonden tijdens de zomervakantie (juli-augustus) telkens om 19.30 uur. Deelname 15€ per avond. We doen eerst 90 minuten fascia release oefeningen, daarna doen we  een intensieve ademsessie, om negatieve emoties en trauma te helen.  Je kan deelnemen aan beide activiteiten, of aan één van beide, afhankelijk wat je het beste ligt. De meeste deelnemers doen beide...de prijs is hetzelfde.

Voorwaarde is dat je sessies bij Ignace of Vera gehad hebt en verdieping wil...

chronische pijn  vermijden of natuurlijk helen...
  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
chronische pijn  vermijden of natuurlijk helen...

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x