De Detox Mayr basiskuur

Vasten/detox wordt in vrijwel alle oude tradities, natuurgeneeswijzen en religies aangehaald als een van de krachtigste manieren om het lichaam te reinigen en de zelfgenezende vermogens van lichaam en geest te activeren.

Onze detoxprogramma’s verbeteren niet alleen je lichamelijke gezondheid, ze creëren ook meer flow in je leven en helpen alle aspecten van je leven naar een hoger plan te tillen: gezondheid, werk, privé, relaties, financiën, enz.

DE DETOX MAYR BASISKUUR

De Detox Mayr basiskuur, is een krachtige reinigingskuur van slechts één week om het zelfgenezende vermogen van je lichaam en geest te leren kennen en te versterken.

Voor wie?

 • Voor iedereen die zijn zelfgenezende vermogens optimaal wil leren inzetten.
 • Voor mensen met weinig ervaring met vasten.

Intake

Tijdens een kort Skype- of telefoongesprek wordt bepaald of je in aanmerking komt voor onze basiskuur. Je gezondheidssituatie, je verwachtingen en je commitment spelen daarbij een rol. Ook wordt in deze eerste afstemming bepaald of er voorbereidende maatregelen nodig zijn.

Wanneer de basiskuur passend voor je is, vindt er een uitgebreide fysieke intake plaats, minimaal één maand voor aanvang van je eigenlijke kuur. Tijdens deze intake wordt je situatie in detail in kaart gebracht, worden metingen verricht en krijg je persoonlijke voorbereidende adviezen.

Ons belangrijkste doel

Onder specifieke omstandigheden enkele dagen minder eten kan een zodanige hoeveelheid afval- en gifstoffen uit je lichaamsweefsels vrijmaken dat die niet of nauwelijks door je lichaam verwerkt kunnen worden. Het belangrijkste doel van deze Detox Mayr basiskuur is deze enorme zelfherstellende kracht van je lichaam te leren kennen en op basis van natuurlijke principes in goede banen te leren leiden.

Subdoelen

Het is de bedoeling dat de Detox Mayr basiskuur voor jou een vreugdevolle ervaring wordt, een ervaring die je vertrouwen geeft in de zelfgenezende vermogens van je lichaam en geest en die je helpt de basisprincipes van vasten en support thuis te blijven toepassen en zelfs uit te bouwen.

Lichaam én geest

Als een van de weinigen detoxen wij niet alleen je lichaam, maar óók je geest (denk aan oude patronen, belemmerende gedachten en emoties, …). In navolging van eeuwenoude methoden maken wij gebruik van een eenvoudige supportmethode om het loslaten van oude pijn makkelijker te maken, je nieuwe verworvenheden te integreren en meer flow te ervaren in het leven.

De reis naar heling begint bij je eigen lichaam en geest. Je innerlijke arts is wijs en betrouwbaar. We hebben elkaar nodig om dat samen te herontdekken.

Community

Wanneer je deelneemt aan onze Detox Mayr basis-of herhalingskuur word je automatisch deel van onze community van mensen die zichzelf en elkaar inspireren en steeds vertrouwder maken met natuurgeneeskundige principes zoals vasten, ademen, rust, beweging en moeiteloos leven. Voel je welkom.

Samenvattend

Alles bij elkaar bieden wij in de basiskuur zo veel mogelijk ingrediënten om vasten/detox tot een vreugdevolle ervaring voor je te maken en je bovendien de tools aan te leren die je de rest van je leven kunt blijven toepassen om enerzijds gezond te blijven eten, en anderzijds je Licht steeds krachtiger te laten schijnen.

VALKUILEN VAN DE DETOX MAYR BASISKUUR … EN ONZE OPLOSSINGEN

Er zijn drie valkuilen waardoor vasten/detox (in het begin) een moeizaam proces kan zijn en soms zelfs negatief kan uitpakken. Elk van deze valkuilen wordt tijdens onze basiskuur omgebogen in een kracht. Hierdoor wordt de basiskuur over het algemeen een bijzondere en vaak vreugdevolle ervaring waar mensen de rest van hun leven op terug kunnen vallen en waarvan ze gebruik kunnen maken om hun zelfgenezende vermogens meer en meer de ruimte te geven.

De eerste valkuil

Tijdens een detoxkuur kunnen grote hoeveelheden opgeslagen afval en gifstoffen uit de weefsels en organen vrijkomen. Dat kan tijdelijk heel onprettig aanvoelen. Mensen zijn hier vaak niet op bedacht en zijn ook niet in staat deze sterke genezingsgerichte reacties van hun lichaam in goede banen te leiden. Daardoor kan vasten/detox een nare ervaring worden en zijn mensen vaak niet geneigd (of alleen met tegenzin) het nogmaals te doen.

Onze oplossing:
Tijdens de basiskuur voorkomen wij deze eerste valkuil door je te leren de sterke genezingsgerichte reacties in je lichaam op te vangen. Door de hoeveelheid voeding per dag af te stemmen op je lichamelijke draagkracht en vaardigheden leren wij je de kracht van de detox zelf te managen. Daarnaast leer je de soms grote hoeveelheid vrijkomende gifstoffen in je bloed te balanceren door specifieke supplementen te gebruiken (basenpoeder, Pianto e.a.) en je uitscheidingsorganen te activeren (dagelijks gebruik van bitterzout, klysma’s, wisseldouches, drinken, ademhaling, beweging, buikmassages, colonhydrotherapie, sauna, massages e.a.). Dit alles kan mogelijk heftige genezingsreacties in korte tijd verzachten en in goede banen leiden. Dat te ervaren geeft kracht en zelfvertrouwen voor de toekomst. Op die manier kan vasten/detox een bijzondere ervaring worden waarin je in slechts enkele dagen verrassend veel kunt opschonen en tegelijkertijd tools leert die je de rest van je leven kunt blijven toepassen voor jezelf en voor je naasten.

De tweede valkuil

Vaak zijn mensen niet in staat om thuis na een vasten/detoxkuur hun eetpatroon weer goed op te bouwen. Deze opbouw thuis is echter net zo belangrijk als de kuur zelf! Eigenlijk ben je dus twee weken aan het kuren, één in het kuurcentrum en één thuis. De belangrijkste voorwaarden om deze opbouw thuis goed te laten verlopen is dat je over de juiste kennis beschikt en dat je de juiste recepten kunt maken. Wanneer je niet voldoende geïnformeerd bent en/of heel ander eten gewend bent, loopt de opbouwfase thuis vaak (bijna altijd) fout. Daarmee gaat een belangrijk deel van het effect van de kuur verloren. Dat is zonde van zowel de tijd als het geld dat je hebt geïnvesteerd.

Onze oplossing:
Tijdens de basiskuur voorkomen wij deze tweede valkuil door je tijdens de kuur mee te nemen naar de keuken en samen met jou de juiste gerechten te leren maken. Ook bieden we meerdere vormen van ondersteuning in de eerste weken na de kuur door onze kok en het (artsen)team: een Whats App-groep, een Facebook-platform en enkele webinars voor het beantwoorden van persoonlijke vragen.

De derde valkuil

Niet zelden vallen mensen in een latere fase na de kuur terug of zetten ze deze juist overmatig streng voort. Het eerste komt meestal door een combinatie van oude, ingesleten en verkeerde eetgewoonten; het laatste door onverwerkte emotionele pijnpatronen. Omdat het aanleren van gezonde eetgewoonten en een emotionele detox over het algemeen geen onderdeel zijn van vastenkuren, vallen deelnemers om deze redenen vaak terug.

Onze oplossing:
Tijdens onze basiskuur voorkomen wij deze derde valkuil in belangrijke mate doordat je dagelijks intensief getraind wordt in de nieuwe eetgewoonten. Dat klinkt een beetje zwaar, maar de praktijk leert dat deze zogenaamde kauwtraining, gekoppeld aan het ontwikkelen van je smaak zintuigen, als uitermate prettig en verrijkend wordt ervaren. Niet zelden geven deelnemers aan dat ze nog nooit zo lekker hebben gegeten als tijdens de kuur!
Daarnaast komen met de lichamelijke afvalstoffen ook emotionele ‘gifstoffen’ uit het verleden vrij. Tijdens een dagelijkse supportsessie leren wij je hoe je met deze emotionele ontgifting kunt omgaan. Kort samengevat gaat dit om het aanleren van eeuwenoude geestelijke principes voor moeiteloos leven, flow en het versterken van je innerlijk Licht.
Deze vaardigheden kun je de rest van je leven verder uitbouwen. Wij bieden daartoe na elke kuur verschillende supportmogelijkheden (voor elk wat wils). Ook kun je ervoor kiezen mee te doen aan ons SUPPORT JAARPROGRAMMA om je innerlijk Licht verder te ontsteken, je levensdoel te ontdekken en meer flow te gaan ervaren in je leven (zie elders voor meer informatie).

PRAKTISCHE INFORMATIE

De intake

Tijdens een korte en vrijblijvende telefonische afstemming wordt bepaald welke kuur het meest passend voor je is. Wanneer je deel wilt nemen aan een van onze kuren dan volgt een fysieke intake op locatie om je aanvangssituatie in detail in kaart te brengen.

De kuur

 • 1e dag (vrijdag) aankomst: 19.00 uur: introductie van de kuur.
 • 2e, 4e, 6e en 8e dag : 07.00 – 18.00 uur, avondprogramma open.
 • 3e, 5e, en 7e dag: Individuele behandelingen en ondersteuningssessies.
 • laatste (8e) dag ronden we af na de middag.

De opbouwfase thuis

 • 8e t/m 14e dag: Plan deze dagen (zo veel mogelijk) vrij in je agenda!

Plaats en data

 • alle kuren zijn in het centrum van "The Companion" Blakstraat 53 3020 Herent België 
 • vrijdagavond 24 juli tot vrijdagnamiddag 31juli
 • vrijdagavond 21 augustus tot vrijdagnamiddag 28 augustus
 • Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen aan deze kuur.

Programmaonderdelen

 • Minder eten t/m vasten.
 • Leren de sterke genezingsgerichte reacties in je lichaam te managen.
 • Leren vrijkomende gifstoffen in het bloed op te vangen.
 • Ondersteunende behandelingen in de vorm van colonhydrotherapie, atlasbehandeling, buikbehandelingen, sauna.
 • Onder begeleiding van onze kok maaltijden leren bereiden (voor tijdens de opbouwfase na de kuur).
 • Video-ondersteuning ter voorbereiding op de kuur en na de kuur.
 • Webinars in de eerste twee weken na de kuur.
 • Supportmethode tijdens én na de kuur.

Begeleiding

 • Ignace Van Eeckhout, 40 jaar ervaring in Mayr-kuren (in 1979 afgestudeerd als arts)
 • Vera Schuurmans, lichaamswerk, ondersteuning keuken en massages/colonhydrotherapie
 • Aanvullende therapeuten indien de groepsgrootte dit noodzakelijk maakt.

Totaalprijs: € 1797€

Prijsopbouw

 • € 100 voor de intake.
 • € 1.070 voor de kuurtraining incl. video-ondersteuning rondom de kuur.
 • € 200 voor individuele colonhydrotherapie en atlasbehandeling.
 • € 127 voor supplementen tijdens de kuur.
 • € 300 voor accommodatie op basis van een 1-persoons slaapkamer (voor partners/vrienden die een kamer delen is er korting). Overnachten is in het centrum of kamer in de buurt bij mensen die kuurervaring hebben.

WAAROM ZOU JE INVESTEREN IN DE DETOX MAYR BASISKUUR?

 • Je leert vasten af te stemmen op je persoonlijke draagkracht en behoefte.
 • Je leert de hoeveel vrijkomende afvalstoffen in je lichaam te reguleren zodat je in de toekomst ook thuis veilig kunt vasten/detoxen.
 • Je leert tijdens de kuur samen met de kok goede maaltijden te maken voor de opbouwfase thuis.
 • Je ontwikkelt de gevoeligheid van je smaak- en reukzin waardoor je veel meer van (weinig) eten kunt genieten.
 • Je ontwikkelt je intuïtie ten aanzien van bij jou passende voeding waardoor je onafhankelijk wordt van alle goedbedoelde dieetboeken.
 • Je leert wat jouw spijsvertering nodig heeft om gezond te worden/blijven.
 • Je leert hoe je je darmflora/microbioom (deze vormt de basis van je afweersysteem) kunt optimaliseren.
 • Je leert een aantal principes van emotioneel ontgiften.
 • Je leert hoe overlevingspatronen de ontplooiing van je leven blokkeren.
 • Je leert hoe je oude pijn/emoties kunt loslaten en transformeren.
 • Je ontwikkelt vertrouwen in de zelfherstellende vermogens van je lichaam en geest.

Wij helpen gezonde mensen hun vitaliteit te versterken en we helpen ‘zieke’ mensen hun zelfherstellende vermogens zó in te zetten dat de kans op herstel wordt vergroot.

Onze detoxprogramma’s verbeteren niet alleen je lichamelijke gezondheid, ze creëren ook meer flow in je leven en helpen alle aspecten van je leven naar een hoger plan te tillen: gezondheid, werk, privé, relaties, financiën, enz.

De Detox Mayr basiskuur

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x