hoe ga je te werk? Praktische info, het is niet echt een dieet maar een reset...

Het anti-inflammatoir dieet is een tijdelijk eliminatiedieet.  Dit betekent dat, voor een bepaalde periode, alle voedingsmiddelen worden geschrapt die jouw gezondheid en je immuunsysteem onnodig belasten.

Door het schrappen van die voedingsmiddelen, neem je de bron van irritatie en ontsteking weg.  Meestal voel je vrij snel het deugddoende effect en de lichtheid voor je lichaam.  Je immuunsysteem komt tot rust en herstelt.  Eerst zal de ontsteking in je spijsvertering verminderen, later kan je immuunsysteem de rest van je lichaam deel per deel resetten en herstellen.

Op die manier verminder je aanzienlijk de kans op moderne ziektes zoals CVS, fibromyalgie, hoge bloeddruk, depressie, kanker en andere auto-immuunziektes.

Aandacht

Als je het anti-inflammatoir dieet doet doe je het best zo goed mogelijk. Een keer iets fout eten is geen ramp, maar als je het te vaak doet komt er geen reset en geraak je ontgoocheld. Het is beter om het dan onder begeleiding te doen of eerst een voedingsworkshop te volgen, zodat je beter weet wat en hoe je het praktisch kan doen.

 Voor Altijd?

Je doet dit dieet best tot de ontsteking zowel in je  spijsvertering als in je ganse lichaam zo goed als verdwenen is. 

In je spijsvertering vermindert de ontsteking meestal vrij snel, de rest van je lichaam kan het moeilijk hebben om alle gevolgen van jarenlange ontsteking op te ruimen. Dan is het goed om langere tijd dit anti-ontstekingsdieet te volgen.

Vaak zijn er  bijkomende hulpmiddelen nodig zoals: een dieptemassages van de atlas na whiplash of bij nekpijn of een intense reinigingskuur volgens Dr. F.X.Mayr. 

Zijn je klachten beperkt en ben je nieuwsgierig naar jouw ideale dieet? Ga dan voor een eliminatie van 30 dagen.
Na die periode is het aangewezen om een consult te boeken om na te gaan hoe het dieet versoepeld kan worden.

Eens de laaggradige ontsteking in je lichaam verminderd is kan je kiezen om dit als een basis dieet te behouden tijdens de weekdagen en het weekend kan je dan afwijken.

hoe ga je te werk? Praktische info, het is niet echt een dieet maar een reset...

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x