beenderbouillon van kip of rund als herstel voor je darmwand en gewrichten

           Ingrediënten:

  • 2 kg bio beenderen van rund of kip.
  • Een portie groenten zoals uien, prei, selder of wortel (beter geen kolen)
  • (1 theelepel zout.)
  • 3 eetlepels appelazijn.
  • Voeg kruiden toe naar smaak bv. 5-6 takjes peterselie, laurierblaadjes, lava, verse tijm, oregano, look, gember of andere kruiden die geen zaden zijn.  
  • Neem 4 à 5 liter water.

          Bereiding:

  • Runderbotten 15 minuten in de oven opwarmen à 200°C. De kippenbotjes moeten niet in de oven.
  • Stoof de groenten met zout en kruiden even aan.
  • Voeg het water en de rest van de ingrediënten toe.
  • Breng aan de kook en laat het geheel sudderen voor 24-48 uur. In een snelkookpan kan het op 6-12 uur.
  • Je kan het bovendrijvend vet eventueel afscheppen, kan je later gebruiken om te bakken. Daarna  alles door een zeef/vergiet gieten.
  • Koel bewaren is zeven dagen mogelijk. invriezen kan voor maximaal drie maand.
  • Drink minstens twee grote koppen per dag.
  • Je kan de botten verschillende keren gebruiken tot ze als het ware uiteen vallen.
beenderbouillon van kip of rund als herstel voor je darmwand en gewrichten

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x