beenderbouillon van kip of rund als herstel voor je darmwand en gewrichten
Ingrediënten:
- 2 kg bio beenderen van rund of kip.
- Een portie groenten zoals uien, prei, selder of wortel (beter geen kolen)
- (1 theelepel zout.)
- 3 eetlepels appelazijn.
- Voeg kruiden toe naar smaak bv. 5-6 takjes peterselie, laurierblaadjes, lava, verse tijm, oregano, look, gember of andere kruiden die geen zaden zijn.
- Neem 4 à 5 liter water.
Bereiding:
- Runderbotten 15 minuten in de oven opwarmen à 200°C. De kippenbotjes moeten niet in de oven.
- Stoof de groenten met zout en kruiden even aan.
- Voeg het water en de rest van de ingrediënten toe.
- Breng aan de kook en laat het geheel sudderen voor 24-48 uur. In een snelkookpan kan het op 6-12 uur.
- Je kan het bovendrijvend vet eventueel afscheppen, kan je later gebruiken om te bakken. Daarna alles door een zeef/vergiet gieten.
- Koel bewaren is zeven dagen mogelijk. invriezen kan voor maximaal drie maand.
- Drink minstens twee grote koppen per dag.
- Je kan de botten verschillende keren gebruiken tot ze als het ware uiteen vallen.
Laaggradige ontsteking...oorzaak van alle chronische ziektes
hoe ga je te werk? Praktische info, het is niet echt een dieet maar een reset...
tabel van toegelaten en verboden voedingsmiddelen
Enkele recepten en hoe haal je maximaal voordeel uit dit anti-inflammatoir dieet?
Ontstekingswerend tafelen met Ignace en Vera
Een avondje gezellig eten samen, uitleg over ontstekingwerende voeding en levenswijze.