emotionele darmspoeling

Vanaf oktober 2022 neem ik minimum drie maand een sabbat periode voor bezinning en herbronning. Die periode zou nog verlengd kunnen worden tot eind april 2023.  

Een emotionele hoge darmspoeling.(150€)

Een emotionele hoge darmspoeling is een heel efficiënte diep inwerkende en eliminerende  handeling die je van jarenlang worstelen met het verwerken van moeilijke zaken op korte tijd kan helpen om daardoor te breken en deze achter je te laten.

Als we overweldigd worden door gebeurtenissen blokkeert een deel in ons lichaam. De bovennek, de oren, de ogen en de kaken gaan in contractie.  Het middenrif (de spier tussen longen en buik) zal zich opspannen en de beide psoas spieren gaan ook in contractie.  Daardoor voelen we minder en kunnen we de overweldigende gebeurtenis aan.
Bij veel mensen blijft die situatie in hun lichaam aanwezig. Door die contractie van het middenrif en de psoas spieren vermindert de zuurstoftoevoer naar de spijsvertering waardoor die minder kan werken en verslapt. Emoties en langdurige stress kunnen zich letterlijk in de darmwand vast zetten, waardoor we in die toestand gefixeerd blijven zitten.

darmspoeling enige oplossing voor chronisch spijsverteringsprobleem


We krijgen verteringsproblemen maar weten niet meer waarom en geraken niet uit de viscieuse cirkel.  Reguliere medicijnen onderdrukken enkel de klachten zonder iets aan de oorzaak te doen.

Darmspoelingen zijn door onze westerse voeding erg nodig.

Onze koolhydraten rijke en veelarme voeding zorgen ervoor dat stoelgangsresten vaak aan de darmwand blijven plakken en zo de opname van voeding en eliminatie van afvalstoffen belemmeren


darmspoelingen weken de aangekoekte stoelgangsresten los

Darmspoelingen zo oud als de bijbel

In de oude dode zeerollen is er sprake van darmspoelingen als spiritueel hulpmiddel om oude emoties (demonen) uit te drijven.  De esseners gebruikten die methode om hun lichaam te zuiveren.Als we een emotionele hoge darmspoeling doen met aandacht voor de contracties en blokkades kan er een veel diepere release optreden met verwerking en heling tot gevolg.
We verlangen allemaal naar het vrijere gevoel en de ruimte die dan ontstaan.

Het lichaam is heel geduldig en draagt soms de lasten van verschillende generaties met zich mee. Ook de pijnen van het jonge kind zijn in ons lichaam opgeslagen.
Het is enkel door de vriendelijke, liefdevolle en milde aandacht van andere mensen dat je in staat bent om die contracties en opgestapelde emoties onder ogen te zien en te laten smelten.
Die mogelijkheid krijg je maar zelden in je leven.Getuigenissen


Miriana:

Na jaren van overgewicht, stress, netelroos en verschillende vage klachten zoals vermoeidheid, vertelde een vriendin over haar Mayr-kuur bij The Companion. Zonder haar aanmoediging had ik het waarschijnlijk nog altijd niet gedurfd… Niet zozeer omwille van het (bijna) niet eten, want ik ben al fan van ‘intermittent fasting’, maar door de ‘enge’ dingen die ook op het programma stonden: buikmassage (zou dat pijn doen? Zouden er niet teveel super privé zaken naar boven komen?), bewegingstherapie (zou ik me niet weergaloos belachelijk maken?) en het ergste van al: een hydrocolon of darmspoeling (en wat met mijn waardigheid, dat ik wildvreemden zo’n intieme handeling zou laten uitvoeren?!). Wel, het viel allemaal ongelooflijk mee, en dan nog die darmspoeling het meest van al. Je hebt eigenlijk niet de tijd om stil te staan bij het licht gênante van de situatie, vooral door de zachte, open en no-nonsense aanpak van Ignace en Vera. En omdat je buik wordt losgemasseerd, en Ignace, met een verbazingwekkende intuïtie, en op een heel respectvolle, vriendelijke manier vragen begint te stellen, die soms heel diepe emoties naar boven doen komen, zodat de detox zowel fysiek als emotioneel gebeurt. Een letterlijke en figuurlijke verlichting… De kuurweek was heel snel voorbij, ook door de aangename sfeer en omgeving, en de heel gevarieerde ondersteunende activiteiten. Na nog een week thuis kuren was ik in totaal 7 kilo kwijt, maar dat woog eigenlijk niet op tegen het innerlijk lichte gevoel! PS. De extra sessie cranio-sacraaltherapie met Danielle is ook een aanrader. Eigenlijk is deze hele kuur van A tot Z een absolute aanrader!


Anneke:

Hallo, ik heb een colon hydrotherapie sessie ondergaan bij The Companion als onderdeel van een Mayr detox kuur. Het was een onvergetelijke ervaring: behalve dat mijn darm werd schoongespoeld kon ik voelen dat blokkades uit de weg werden geruimd, waarna ik daadwerkelijk het leven weer door mijn hele lijf voelde stromen. Ik had in het verleden al veel gedaan aan de verwerking van traumatische ervaringen maar verder dan "het een plek geven" was het nooit gekomen. Ik voel me bevrijd en dankbaar; het stromende gevoel heeft mij gelukkig niet meer verlaten. Groetjes, Anneke.

Eva:

Als kind was ik al vertrouwd met lavementen,  voor mij is dit een reflex. Van zodra iets me op de maag ligt of ik een griepje voel aankomen, zet ik een lavement. Een hogedarmspoeling was voor mij dus geen al te grote stap. Ipv 1 à 2 liter, nu 30 liter... een grondigere reiniging dan ik zelf ooit kon doen. Ik was er helemaal klaar voor. Wat ik niet verwacht had, was dat het eerder emotioneel dan fysiek zou zijn.
Al een aantal jaar zit ik vast in een conflict. Het blijft maar voortduren en vreet energie. Alleen al eraan denken, zorgt voor een wee gevoel in mijn buik, hartkloppingen,... Oplossen lukt spijtig genoeg niet en met je verstand je gevoel uitschakelen is blijkbaar ook een utopie.
Tijdens de darmspoeling en buikbehandeling stelde Ignace bepaalde vragen, die al de onmacht, woede en verdriet naar boven brachten. Voor de eerste keer kwam echt alles eruit. Zo bevrijdend en helend!

Nu kan ik aan die situatie denken zonder wrok, verdriet en boosheid...iets waar ik enkel van kon dromen. Natuurlijk heb ik ook fysiek deugd gehad van de behandeling maar voor mij primeerde toch echt wel de therapeutische kant.
Iets loslaten wat zich al jaren zo genesteld heeft in je lichaam gaat volgens mij ook echt wel samen met een diep fysiek reinigen. De mooie manier waarop Vera en Ignace dit begeleiden zorgt voor een veilig en warm gevoel.

Prachtige ervaring!


emotionele darmspoeling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x