vasten en afvallen...de oudste en efficiëntste geneeswijze

Waarom afvallen en vasten? 

In onze consumptiemaatschappij eten we de hele tijd. De ganse media is gericht op eten. Het vreemde is dat het niet zozeer om gezonde voeding gaat maar bijna alleen over lekkere en smakelijke gerechten.  Daarbij wordt hoegenaamd geen aandacht besteed aan de vertering van al dat lekkers. Rustpauzes en voedselschaarste komt zelfs in Corona tijden niet voor. We eten het ganse jaar door alles. Gevolg: je lichaam krijgt nooit de kans om te resetten en daardoor gaan de afvalstoffen zich opstapelen. De laaggradige ontsteking neemt toe en daardoor zien we veel meer en vroeger optredende  ouderdomsziektes.  Jong dementie, jong Parkinson, ouderdomsdiabetes en kanker op jonge leeftijd, we zien het steeds meer.We worden dus wel allemaal ouder, maar het aantal jaren dat we chronisch ziek zijn, stijgt altijd maar. 

Afvallen en vasten zijn wetenschappelijk bewezen de efficiëntste methodes om gezond oud te worden!

Opgeladen batterijen

Afvallen en vasten heeft ook effect op korte termijn: je wordt fitter, energieker en creatiever. Je ontwikkelt betere eetpatronen en je wordt ondernemender en geduldiger.

Na een vastenperiode heb je dat machtige gevoel dat je "batterijen opgeladen zijn", zoals na een deugddoende vakantieperiode. Maar waar je dat gevoel na een vakantie snel weer kwijt bent, hou je het na vasten wél tot méér dan één jaar lang vast.

En raak je toch weer vermoeid of ziek? Dan ervaar je dat niet langer als een probleem, maar als een crisis: je schakelt over op de aangeleerde vastenprincipes, overwint de crisis en komt er sterker uit, zonder medicijnen.

Het is onze missie om je spontane genezing te stimuleren.

Voorbereiding

Afvallen en vasten is niet moeilijk als je het op de juiste manier doet. Je mag er niet zomaar aan beginnen en een goede voorbereiding leidt tot het beste effect.

vasten en afvallen op wetenschappelijke basis

Ignace, kuurcoach en oprichter van The Companion, is al meer dan 40 jaar met dit proces bezig. Hij bestudeert het en probeert het zelf uit.

ignace is specialist in afvallen en vasten, hij deed het meer dan veertig jaar

Wij hebben het afvallen en vasten op punt gezet, zodat het aangenaam en efficiënt wordt.  

Wat is het verschil tussen een detox vasten Mayrkuur bij ons en op andere kuurplaatsen?

- de detox Mayrvasten kuren in The Companion zijn gebaseerd op Mayrkuren maar dan zonder melk of brood maar met uitsluitend anti-inflammatoire voeding.

- je wordt op voorhand heel grondig doorgelicht en voorbereid op deze vastenkuur. Een kuur vraagt van bepaalde organen in je lichaam veel inspanning. Als die organen verzwakt zijn loopt de reiniging minder goed. Daarom krijg je, als het nodig is, ondersteuning van de lever, de darm en de ontgiftigings organen. 

- tijdens het kuren krijg je hoge dosissen Spirulina/Chlorella, Magnesium, basenpoeder, bitterzout en klysma set.

- de buikmassages die Ignace en zijn team geven gaan veel verder dan enkel stimuleren van de darmen. Door zijn jarenlange ervaring kan hij helpen om trauma's en blokkades die verbonden zijn met de darmen los te maken en op te lossen. Zo worden de crisissen die samengaan met een detox tot het minimum herleid.

- iedereen krijgt een energetische colonhydrotherapie op dag twee van de vasten kuur. 

- naast het aanleren van de buikmassage en het zelf toepassen van klysma's, leer je ook hoe je terug baas kan worden over je eigen lichaam.

- je leert omgaan met moeilijke en lastige ervaringen. We baseren een deel van de kuur op de Wim Hof methode.

- alle mogelijke opvoedings en familiale hindernissen kunnen aan het licht komen en opgeruimd worden.

- het vasten brengt je lichaam en ziel in een andere frequentie, waardoor die frequentie kan veranderen en verhogen, met meer energie, blijdschap en levensvreugde tot gevolg.

- de kuur in The Companion gebeurt in zeer kleine groepen (maximaal 6 deelnemers) waardoor en bijna individuele begeleiding mogelijk is.

- een van de basisoefeningen om te helen is de kind dialoog, waarbij je diepe contracties die je opbouwde als kind zelf kan herstellen. Deze methode wordt ook als basis gebruikt in de Clarity weken van Jeru Kabal

- verder krijg je de gelegenheid om te leren bewegen vanuit je lichaam met Vera. Al het aangeleerde van bewegen loslaten en vanuit je pure unieke zelf je zijn laten openbloeien. Je lichaam de kans geven om zijn of haar heerlijke deugddoende eigene zelf te ontmoeten.


- er is ook gelegenheid om na de activiteiten tot rust te komen in een privé sauna met zwembad dat ook in de winter (koud brrr) kan gebruikt worden.

Bekijk de andere Blogs om te weten hoe afvallen en vasten gemakkelijk wordt.

vasten en afvallen...de oudste en efficiëntste geneeswijze

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x