darmspoelingen doorgelicht

Waarom zijn de darmen zo belangrijk?

Iedereen herinnert zich wel de overdreven aandacht die klysma’s of lavementen kregen in de komedie “Le malade imaginaire” van Molière. Te pas en te onpas werd een klysmaspuit ingezet om vermeende klachten en pijntjes op te lossen.  Door de opkomst van de farma-industrie en het gemak om een pilleke te nemen bij eenvoudige klachten, zijn zo’n eenvoudig inzetbare middelen als klysma’s of hoge darmspoelingen bij het grote publiek in ongenade geraakt.

Toch bestaat deze veilige, eenvoudige toepassing al heel lang. Reeds bij de Essenen zijn documenten gevonden waarin wordt uitgelegd hoe je met een kalebas de darmen kan spoelen. Het was Dokter Ten Haaf die met een open systeem duizenden patiënten behandelde door middel van hoge darmspoelingen. Zijn boek was een eyeopener en effende de weg naar meer aandacht voor deze eenvoudige heilzame methode.

Een klysma of lavement kan iedereen gemakkelijk thuis doen.  Een hoge darmspoeling moet je bij een speciaal daarvoor opgeleide therapeut laten doen.  Een hoge darmspoeling met energetisch opruimen van blokkades kan je, bij mijn weten, enkel bij The Companion laten doen.


Onze slijmvliezen zijn de poort naar gezondheid.


Wat zelfs de meest gerenommeerde specialisten en artsen niet beseffen is dat onze slijmvliezen als één orgaan reageren. Dit betekent dat de slijmvliezen van de mond, slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, sinussen, longen, blaas, nieren etc. als één orgaan op aanvallen van buiten reageren.  Ze vertegenwoordigen honderden vierkante meters oppervlakte (alleen darm en longen al 600 vierkante meter).

de darmspoeling om je slijmvlies te herstellen

Nu is het zo dat het slijmvlies van de darmen bepalend is voor de reacties van de andere  slijmvliezen.  Vandaar dat de darmen een zo groot belang hebben bij je algemene ge-zondheid.  Deze visie houdt in dat aantastingen bijvoorbeeld van de sinussen en de longen alleen en vooral kunnen helen door verbetering van de darm.  Dit werd in Rusland bevestigd door de 70% heling van asthma door vastentherapie.  Ook chronische bronchitis en sinusitis reageren heel goed op vasten en klysma’s of hoge darmspoelingen.

Reguliere geneesmiddelen maken slijmvliezen kapot.

De farma-industrie houdt enkel rekening met en doet onderzoek naar de chemische processen in de cellen. Door ingewikkelde en dure onderzoeken proberen ze chemische middelen te vinden die het leven van de cellen herstelt en verbetert.
Deze symptomatische benadering van een levend organisme is zeer beperkt en kortzichtig. Zij houden daarom ook totaal geen rekening met het grotere geheel, de lichaamsvochten en de darmen die de lichaamsvochten moeten onderhouden.
De beschadiging die deze farmaceutische chemische middelen veroorzaken aan het slijmvlies is enorm, maar nooit direct voelbaar. Eén antibiotica kuur is goed voor een verzwakt darmslijmvlies gedurende minstens één jaar. Eén cortisone kuur tast het darm-slijmvlies aan met zweren en verdunnen van de slijmvliezen tot gevolg. Een jarenlang gebruik van NSAID middelen (Ibuprofen, aspirine etc.) zorgt voor lekkende darm met alle gevolgen van dien.
Je hebt het waarschijnlijk al bemerkt. Hoe meer middelen je neemt van de farma-industrie, hoe groter de kans dat je lichaam chronische ziektes gaat vertonen (hoge bloeddruk, hoofdpijn, moeheid, lusteloosheid, depressie, angsten, dementie, Parkinson etc.), hoe zwakker je slijmvliezen zijn en daardoor je weerstand.

Mucoïde plaque in de darmen 

Een ander gevolg van de slijmvlies-aantasting is het ontstaan van mucoïde plaques in het maagdarmkanaal. Dit zijn harde, taaie plaques die ontstaan als gevolg van verzwakte slijmvliezen en verzuring in het lichaam. Deze taaie massa zet zich vast op het darmepitheel.
Het gevolg ervan is dat darm en lichaams vriendelijke bacteriën verdwijnen en steeds meer het veld moeten ruimen voor scha-delijke bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Deze overgroei van schadelijke darmbewoners produceren gifstoffen die belastend zijn voor het lichaam. Van schimmels is bijvoorbeeld bekend dat ze een borrelglaasje aan alcohol(aldehydes) per dag kunnen produceren en zo dus de lever kunnen belasten.

dit is heet effect van een darmspoelingEen ander gevolg van groei van een ziekmakende darmflora en het ontstaan van mucoïde plaques is dat de vertering van voedsel en het transport ervan naar de bloedbaan verstoord raakt. Eiwitten en koolhydraten worden onvoldoende verteerd.
Darmvriendelijke bacteriën, zo belangrijk voor uw weerstand en voeding, sterven af. Uw lichaam wordt geleidelijk aan minder weerbaar tegen allerlei binnendringers en parasieten.

De lever draait dubbele diensten

Wanneer de opgehoopte giftige stoffen niét via de stoelgang worden verwijderd krijgen ze de kans hun schadelijke invloed uit te oefenen in de darm en het lichaam. Het dikke darm slijmvlies raakt overprikkeld en ontstoken wat ten slotte kan resulteren in poliepvorming en darmkanker. 

De toxines komen ook via het darmepitheel in het bloed terecht. De poortader leidt deze gifstoffen naar de lever waar ze worden ontgift voordat ze via de grote bloedsomloop bij de lichaamscellen terecht komen.

Is de productie van gifstoffen vanuit de dunne en dikke darm echter hoog, zoals bij veel mensen, dan heeft de lever de grootste moeite om het aangevoerde bloed te ontgiften. De doorbloeding in de lever vertraagt en dat kan leiden tot poortaderstuwing met aambeien, vermoeidheid na het eten en slapeloosheid als gevolg. De overwerkte lever slaagt er vaak niet in om het bloed volledig te zuiveren waardoor slechts gedeeltelijk ontgiftigd bloed in de grote bloedsomloop terechtkomt.

De oplossing “reinigen en herstellen van de darmen”

Je zou de verteringsorganen kunnen vergelijken met een lopende band in een fabriek. Wij bepalen niet alleen wat er op de band komt, maar ook hoe het er op komt. Als we heel snel heel zwaar eten naar binnen werken, zal de lopende band meer moeite hebben om dat te verteren dan als we goed kauwen en zuiver voedsel eten. Eens we geslikt hebben komt de lopende band in actie en zorgt ervoor dat het voedsel verwerkt geraakt en uiteindelijk een afgewerkt product produceert.  Dit proces loopt ogenschijnlijk vanzelf en  volautomatisch.
Als we te veel, te snel en te zwaar eten, moet de lopende band een deel van het voedsel deponeren rond de spijsverteringsorganen. Dat geeft tot gevolg dat de wand van de darm verzadigt geraakt van niet verwerkte voedingsresten en die op hun beurt zorgen voor het zo goed bekende buikvet en dikke buiken.
De enige oplossing voor dit algemeen voorkomend probleem is het laten leegdraaien van de lopende band door een detox Mayr vastenkuur en het reinigen van de darmwand met klysma’s en hoge darmspoelingen. Natuurlijk zijn goed kauwen, traag eten en gezonde voeding ook noodzakelijk.Drie tools om mee te beginnen.


1. Het klysma of lavement.

een mini darmspoeling met deze set

Om een klysma zelf toe te passen maak je best gebruik van een handige moderne reisirrigator, deze kan je verschillende keren gebruiken en is gemakkelijk in gebruik. 

Je vult het zakje met kraantjeswater op lichaams-temperatuur (ongeveer 37°) en je laat de lucht uit de slang. Daarna plaats je het aanzetstukje op het apparaat en je doet er olie, vet of een glijmiddel aan.  Je hangt het zakje aan een deurklink of haak op ongeveer 1 meter hoogte.  Ga dan op je rug liggen met een handdoek onder je, trek je benen op en breng de canule voorzichtig in een beetje naar links gericht.  Je opent het kraantje en laat het water inlopen tot je het gevoel hebt dat er aandrang komt.  Dan sluit je het kraantje, je neemt het weg en je gaat op het toilet zitten om het water en stoelgang te elimineren. Geen toestanden van wachten en ophouden of oefeningen doen, ook geen speciale producten toevoegen aan het water, ook niet per se 2 liter willen laten inlopen.  Je kan ook op je linkerzij liggen om het water te laten inlopen.

Deze handeling doe je drie tot vier keer na elkaar.


Waarvoor is een lavement goed?

Elke situatie waarbij je snel afvalstoffen wil elimineren is goed.  Dus het werkt supergoed bij hoofdpijn, acute griepsymptomen, pijn en infecties, bij misselijkheid en opgezette buik, constipatie, indigestie etc.

Iedereen die de voordelen van deze eenvoudige en natuurlijke methode heeft ontdekt vindt dit een  heel toegankelijk en gemakkelijk hulpmiddel en kan het taboe dat errond heerst niet begrijpen. Tijdens onze Detox Mayr vastenkuren leren we het de deelnemers aan en de meeste blijven het na de kuur doen als eerste hulpmiddel in nood.

In tegenstelling tot de algemene opinie treedt er geen gewenning op, integendeel de darm wordt gezonder en vervuilt minder! Na verloop van tijd heb je dit minder nodig.

2. Een hoge darmspoeling? 

 

darmspoeling wat gebeurt er?

In tegenstelling tot een klysma of lavement, pakt een hoge darm-spoeling de volledige dikke darm aan. Het voordeel van een hoge darm-spoeling is dat je niet voortdurend naar het toilet moet gaan om het water te elimineren, maar rustig kan blijven liggen omdat de stoelgang via een dikke slang verwijderd wordt.  

De dikke darm noemt zo omdat de wand dik en gespierd is, in tegenstelling tot de dunne darm die een heel flinterdunne wand heeft. De functie van de dikke darm is opnemen van waardevolle voedingsstoffen, bepaalde vitamines en vocht. Daarnaast zorgt de dikke darm voor het evacueren van onbruikbare afvalstoffen.

De spijsvertering zorgt ervoor  dat voedsel wordt verteerd, afgebroken en omgezet in energie. Naarmate het lichaam ouder wordt en hoe meer medicatie (antibiotica) je genomen hebt, hoe sneller dat systeem vervuilt. De functie van de vertering neemt af door plakvorming  en aanslag op de wanden. Deze plakken en aanslag zorgen er voor dat er een slechte opname is van voedingsstoffen en een moeilijke eliminatie van toxines. Zo stapelen meer en meer afvalstoffen zich op. De cellen worden slecht gevoed met chronische ziektes tot gevolg.

Indicaties van hoge darmspoelingen.

Met een hoge darmspoeling wordt de dikke darm tot in de diepere plooien gereinigd. In de eerste fase wordt de stagnerende ontlasting verwijderd. In de tweede fase worden brokken en korsten die zich in de loop der jaren hebben vastgezet, losgeweekt. Tijdens de derde fase komen ook slijm, gassen, parasieten en toxines los, zodat daarna de opname van voedingsstoffen verbetert.


Er zijn vele aandoeningen die in verband gebracht kunnen worden met een slecht functionerende darm:

 • Vermoeidheid, lusteloosheid
 • onvruchtbaarheid
 • allergieën
 • huid-irritaties
 • rugpijnen
 • constipatie
 • algehele verlaging van het immuunsysteem, etc.
 • spijsverteringsproblemen
 • darmklachten (een verstoorde darmflora zoals bv. na een antibioticagebruik, bepaalde bacteriën in de dunne darm, schimmelinfecties en parasieten zoals candida, constipatie, diarree, slijm, bloedingen).
 • spastisch colon, prikkelbare darmsyndroom (PDS).
 • Chronische problemen (diarree, longproblemen, darmziekten (ziekte van Crohn), vermoeidheid (cvs), fibromyalgie, virale infecties, ontsteking van de neusholtes, divertikels, ……)
 • Huidaandoeningen (overmatig transpireren, psoriasis, eczeem, acne, ……).
 • Hoofdpijn en migraine.
 • Rugklachten, reuma, artrose.
 • Neurologische aandoeningen.
 • Stofwisselingsziektes zoals volwassen diabetes type 2, vetzucht, overgewicht.
 • Hoge bloeddruk en hartritmestoornissen.
 • Lever & galblaasaandoeningen.
 • Cysten, fibromen en endometriose.
 • Psychische symptomen (depressie, angst, agressiviteit, onrust, nervositeit, stress).
 • Aderverkalking.
 • Circulatieproblemen (koude handen en voeten).
 • Andere (kwalijk riekende menstruatie, fluor albus (= witte vloed), slechte adem, winderigheid, opgeblazen gevoel, boeren, sinusitis, verkoudheid, slapeloosheid).


Wat is het verwachte resultaat van hoge darmspoelingen?

Zeker 70% van de patiënten hebben baat bij een hoge darmspoeling. Het reguleert de peristaltiek waardoor je een soepelere ontlasting krijgt. Je opgeblazen gevoel kan verminderen en je krijgt meer energie. Een hoge darmspoeling is geen wondermiddel, maar een schone darm bevordert zonder twijfel uw gezondheid, en kan de ziekte waaraan u lijdt aanzienlijk of zelfs geheel terugdringen.


Contra indicaties of wanneer zeker geen hoge darmspoelingen doen.

 • U bent geopereerd aan de dikke darm.
 • Er is een noodzaak voor een darmoperatie.
 • Diverticulitis akute fase
 • Zwangerschap.
 • Zware ontstekingen, Colitis Ulcerosa, ziekte van Crohn moet eerst behandeld worden vooraleer een hoge darmspoeling wordt uitgevoerd.
 • Darm- of endeldarm kanker.
 • Fissuren(aarskloven), fistels


Wat gebeurt er met je darmflora?

Het grootste gedeelte van de darmflora is gehecht aan de darmwand en zal niet gemakkelijk loslaten. Bij darmspoelingen wordt zuiver water gebruikt, hierdoor blijft de darmflora in het evenwicht maar overwoekeringen worden verwijderd, zoals bij het maaien van een weide.  Na de darmspoelingen herstelt de darmflora zich spontaan.

Vaak is de darmflora echter verstoord, daarom is het aangeraden om tijdens of vlak na de darmspoelingen producten te gebruiken die de slechte flora en schimmels verwijderen. ADP (Biotics), Lapacho (Fenioux) of Candidase (Enzymedica) en appelazijn  of pompelmoespittenextract hebben hun effect bewezen.

De nuttige bacteriën kunnen leven in een zuur milieu, terwijl de schadelijke gedijen in een alkalisch milieu. De meeste mensen hebben, als gevolg van jaren onjuiste voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, veel antibiotica, NSAID of cortisone een alkalische dikke darm. Eén van de voordelen van darmspoelingen is dat het de omgeving verandert van alkalisch naar zuur.

Hoe verloopt een hoge darmspoeling?

Je ligt op je rug op een massagetafel met een dekentje of handdoek over je heen. Je houdt je bovenkleding aan. De therapeut brengt voorzichtig een canule naar binnen met vaseline. Dit kan je desgewenst ook zelf even doen. Er wordt voor de darmspoeling gebruik gemaakt van wegwerp materiaal. Er hoeft niets ontsmet te worden omdat er niets van de ene klant in contact komt met de andere. Dit waarborgt 100% hygiëne.

De gebruikte wegwerp canules zijn erkend als medisch product. De canule bevat twee ingangen. De brede ingang is met een buis verbonden met de riool en dunne ingang is  verbonden de watertoevoer van het colon apparaat.

Via het dunne slangetje wordt langzaam warm water in de dikke darm gebracht tot je een beetje de spanning van het ingebrachte water gaat voelen. De watertoevoer wordt gestopt en nu wordt je buik licht gemasseerd om de slakken en stoelgangresten los te maken.

Vervolgens wordt de afvoerkraan van de dikke slang geopend en masseren warme handen uw buik om de aangekoekte darminhoud te helpen loskomen ondertussen kan het water met ontlasting door de dikke slang worden afgevoerd naar de riool.

Op die manier komt er geen geur vrij en is het een aangename, comfortabele methode.

Op het einde van de spoeling is de dikke darm volledig leeg. De meeste klanten hebben op dat moment een heel licht gevoel in de buik. De colon-detox is niet pijnlijk.

Discretie is verzekerd.

Ontlastingsresten en de mucoïde plaque hebben zich vaak laag op laag vastgekoekt en laten zich niet in één keer afvoeren. Meestal zijn er meerdere spoelingen nodig. Voor de meeste mensen zijn vier tot zes spoelingen, met een frequentie van één maal per week, voldoende voor een grondige reiniging.

Een bijkomend positief effect van de darmspoeling is dat tijdens een spoeling 1 tot 1 ½ liter van het ingelopen water wordt opgenomen in de bloedbaan en vandaar rechtstreeks de lever reinigt. Op de aanwezige 5 liter bloed betekent dit een reiniging van alle lichaamscellen en organen. Het water wordt binnen 12 uur na de spoeling als urine door de nieren uitgescheiden.

Effecten van een hoge darmspoeling.

een zegen die darmspoeling

Tijdens de weken van spoeling, vaak al direct na de eerste spoeling, merkt u dat het algemeen welbevinden toeneemt. De ‘noodventielen’ hoeven minder hard te werken waardoor zweet frisser ruikt, de huid verbetert, de menstruatie minder pijnlijk verloopt en allerlei kleinere en grotere klachten minder worden of verdwijnen. 

Heeft u veel gifstoffen dan kunnen er reinigingsreacties optreden. Klachten als hoofdpijn, duizeligheid, misse-lijkheid, opgeblazen gevoel, gebrek aan energie, niezen, pukkels en hoesten zijn als gevolg van het in roulatie komen van toxines niet ongebruikelijk. Deze bijverschijnselen zijn voor een belangrijk deel te ondervangen door een intensieve kuur met Spirulina/Chlorella. Dit preparaat zorgt voor een goede afvoer van de gifstoffen en zware metalen. Ook emotionele toxines, opgeslagen in de darmen, kunnen loskomen en zich uiten in verdriet, boosheid of andere emoties. Ook deze hebben de ruimte nodig.

Een genezingscrisis

Na de derde of vierde vier spoeling treedt er vaak een zogenaamde genezingscrisis op. Het gebeurt vaak op een moment dat u het helemaal niet verwacht, zoals na een periode waarin u zich fantastisch voelt. De crisis duurt meestal drie dagen, maar kan korter soms langer duren. Ook kunnen gedurende de periode van spoelingen meerdere kleinere genezingscrisissen optreden. Het zijn klachten die men vaak vanuit het verleden kent en nu vanuit een dieper niveau van het lichaam aan de oppervlakte komen. U kunt dan de neiging krijgen de reiniging op te geven omdat het ‘in plaats van beter slechter gaat’.

Het is een gezonde lichaamsreactie, van tijdelijke aard en hoewel vervelend niet gevaarlijk. Het is van groot belang niét te stoppen omdat dan de bron van de ziekte aan het licht komt en een voltooiing markeert van een cyclus die begon met het ontstaan ervan. Door de ziekte en zijn symptomen onder ogen te zien kan deze zich losmaken en voorgoed verdwijnen. Nadat men deze crisis heeft doorgemaakt voelt men zich krachtiger en lichter.


3. Een emotionele hoge darmspoelingen

Een emotionele hoge darmspoeling is een efficiënte, diep inwerkende en eliminerende  reiniging. Jarenlange worstelingen en moeilijk te verwerken trauma’s uit de kindertijd of later in je leven, kan je daarmee op korte tijd achter je te laten.

Als we overweldigd worden door gebeurtenissen blokkeert een deel in ons lichaam. De bovennek, de oren, de ogen en de kaken gaan in contractie.  Het middenrif (de spier tussen longen en buik) zal zich opspannen en de beide psoas spieren gaan ook in contractie.  Daardoor voelen we minder en kunnen we de overweldigende gebeurtenis aan. Bij veel mensen blijft die situatie in hun lichaam aanwezig. Door die contractie van het middenrif en de psoas spieren vermindert de zuurstoftoevoer naar de spijsvertering waardoor die minder kan werken en verslapt. Emoties en langdurige stress kunnen zich letterlijk in de darmwand fixeren, waardoor we in die toestand gefixeerd blijven zitten. We krijgen verteringsproblemen maar weten niet meer waarom en geraken niet uit de viscieuse cirkel.  Reguliere medicijnen onderdrukken enkel de klachten zonder iets aan de oorzaak te doen.


Tijdens een detox Mayr vastenkuur komen je cellen in een andere modus waardoor ze hun herinneringen kunnen loslaten. Als we dan een emotionele hoge darmspoeling doen met aandacht voor de contracties en blokkades kan er een veel diepere release optreden met verwerking en heling tot gevolg. Het vrijere gevoel en de ruimte die dan ontstaat is waar we allemaal naar verlangen. Het lichaam is heel geduldig en draagt soms de lasten van generaties lang. Ook de pijnen van het jonge kind zijn in ons lichaam opgeslagen.
Het is enkel door de vriendelijke, liefdevolle en milde aandacht van andere mensen dat je in staat bent om die contracties en opgestapelde emoties onder ogen te zien en te laten smelten.  Die mogelijkheid krijg je maar zelden in je leven.

Getuigenissen


Miriana:

Na jaren van overgewicht, stress, netelroos en verschillende vage klachten zoals vermoeidheid, vertelde een vriendin over haar Mayr-kuur bij The Companion. Zonder haar aanmoediging had ik het waarschijnlijk nog altijd niet gedurfd… Niet zozeer omwille van het (bijna) niet eten, want ik ben al fan van ‘intermittent fasting’, maar door de ‘enge’ dingen die ook op het programma stonden: buikmassage (zou dat pijn doen? Zouden er niet teveel super privé zaken naar boven komen?), bewegingstherapie (zou ik me niet weergaloos belachelijk maken?) en het ergste van al: een hydrocolon of darmspoeling (en wat met mijn waardigheid, dat ik wildvreemden zo’n intieme handeling zou laten uitvoeren?!). Wel, het viel allemaal ongelooflijk mee, en dan nog die darmspoeling het meest van al. Je hebt eigenlijk niet de tijd om stil te staan bij het licht gênante van de situatie, vooral door de zachte, open en no-nonsense aanpak van Ignace en Vera. En omdat je buik wordt losgemasseerd, en Ignace, met een verbazingwekkende intuïtie, en op een heel respectvolle, vriendelijke manier vragen begint te stellen, die soms heel diepe emoties naar boven doen komen, zodat de detox zowel fysiek als emotioneel gebeurt. Een letterlijke en figuurlijke verlichting… De kuurweek was heel snel voorbij, ook door de aangename sfeer en omgeving, en de heel gevarieerde ondersteunende activiteiten. Na nog een week thuis kuren was ik in totaal 7 kilo kwijt, maar dat woog eigenlijk niet op tegen het innerlijk lichte gevoel! PS. De extra sessie cranio-sacraaltherapie met Danielle is ook een aanrader. Eigenlijk is deze hele kuur van A tot Z een absolute aanrader!


Anneke:

Hallo, ik heb een colon hydrotherapie sessie ondergaan bij The Companion als onderdeel van een Mayr detox kuur. Het was een onvergetelijke ervaring: behalve dat mijn darm werd schoongespoeld kon ik voelen dat blokkades uit de weg werden geruimd, waarna ik daadwerkelijk het leven weer door mijn hele lijf voelde stromen. Ik had in het verleden al veel gedaan aan de verwerking van traumatische ervaringen maar verder dan "het een plek geven" was het nooit gekomen. Ik voel me bevrijd en dankbaar; het stromende gevoel heeft mij gelukkig niet meer verlaten. Groetjes, Anneke.

Eva:

Als kind was ik al vertrouwd met lavementen,  voor mij is dit een reflex. Van zodra iets me op de maag ligt of ik een griepje voel aankomen, zet ik een lavement. Een hoge darmspoeling was voor mij dus geen al te grote stap. Ipv 1 à 2 liter, nu 30 liter... een grondigere reiniging dan ik zelf ooit kon doen. Ik was er helemaal klaar voor. Wat ik niet verwacht had, was dat het eerder emotioneel dan fysiek zou zijn.
Al een aantal jaar zit ik vast in een conflict. Het blijft maar voortduren en vreet energie. Alleen al eraan denken, zorgt voor een wee gevoel in mn buik, hartkloppingen,... Oplossen lukt spijtig genoeg niet en met je verstand je gevoel uitschakelen is blijkbaar ook een utopie.
Tijdens de darmspoeling en buikbehandeling stelde Ignace bepaalde vragen, die al de onmacht, woede en verdriet naar boven brachten. Voor de eerste keer kwam echt alles eruit. Zo bevrijdend en helend!

Nu kan ik aan die situatie denken zonder wrok, verdriet en boosheid...iets waar ik enkel van kon dromen. Natuurlijk heb ik ook fysiek deugd gehad van de behandeling maar voor mij primeerde toch echt wel de therapeutische kant.
Iets loslaten wat zich al jaren zo genesteld heeft in je lichaam gaat volgens mij ook echt wel samen met een diep fysiek reinigen. De mooie manier waarop Vera en Ignace dit begeleiden zorgt voor een veilig en warm gevoel. 

Prachtige ervaring!


darmspoelingen doorgelicht

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x