DarmfloraDarmflora? wat is dat?

Je gezondheid staat of valt met de kwaliteit van je flora!  Wij hebben 10 keer méér bacteriën in ons lichaam dan cellen. Dus, wie zou er eigenlijk bepalen wat we eten en doen en hoe wij ons voelen?

Maar "goede" of "slechte" darmflora  bestaat eigenlijk niet. Wat wel bestaat is darmflora "in balans" en "uit balans". Bij darmflora in balans is er een enorme diversiteit aan bacteriën. Darmflora uit balans betekent dat één soort gaat overheersen.

Hoe verander je je darmflora?

Het in evenwicht brengen van de flora en meer nieuwe soorten bacteriën aanbrengen is een hele klus. De hele gezondheidsstrategie van The Companion is erop afgestemd en houdt in: vasten, gezond eten en bewegen.

Daarnaast kan je het herstel ondersteunen met supplementen.

Ignace, oprichter en zaakvoerder van The Companion, heeft een flink deel van zijn leven besteed aan de zoektocht naar efficiënte middelen hiervoor.

Eerst en vooral willen we erop wijzen: Probiotica heeft hoegenaamd geen zin  om de darmflora te herstellen!

Geconcentreerde oregano (ADP Biotics)  kan dat samen met pompelmoesextract (Fenioux). Dit zorgt er voor dat slechte schimmelflora vermindert.

Daarnaast zijn verschillende enzympreparaten actief tegen die verkeerde flora.

Appelazijn, kippenbouillon, kokosextract en chemische middelen zoals Nystatinepoeder kunnen daar ook bij helpen.

Let wel: het opruimen van die slechte flora kan van zes maand tot één jaar duren. Wees niet te snel tevreden en hou er rekening mee dat de balans soms moeilijk te vinden is en maar langzaam op gang komt.

Ook de darmwand speelt een rol bij de darmflora.

Naast het opruimen van de slechte flora is het van levensbelang ook de darmwand te herstellen. Door het langdurig afwezig zijn van een flora in balans en agressieve kiemen is die darmwand namelijk steeds zwaar beschadigd. 

de darmflora kan maar werken bij een intacte darmwand

Dat uit zich door het meer en meer voorkomen van voedselintoleranties. Echt goede darmwandherstellers zijn zeer moeilijk te vinden. 

Na jarenlang zoeken ontdekte Ignace een middel uit Zwitserland: Synerga (Colibiogen) dat een promucoticum is en de darmwand herstelt. Het is dan ook ideaal bij reuma, allergie en slijmvliesontstekingen die door darmwandbeschadigingen veroorzaakt worden.

Na het opruimen van de slechte flora heeft het zin om aan floraherstel te denken.

Meestal gebeurt dit spontaan maar het is goed de natuur een handje toe te steken. Het is daarbij aangeraden groenten te eten die flora herstellend werken, zij bevatten Inuline en FOS (fructo-oligo-sachariden).

Een andere methode is het innemen van levende flora. Symbioflor 1 en zijn goede producten die ook bij kinderen en zuigelingen heel goede resultaten geven. Het duurt namelijk 5 jaar vóór de flora van een kind voldoende uitgegroeid is op voorwaarde dat er geen enkele keer antibiotica genomen is. 

De methode die nu onderzocht wordt en veelbelovend is is de stoelgangtransplantatie. Er zijn onderzoeken waarbij je stoelgang vóór het nemen van antibiotica wordt ingevroren. Na je antibioticakuur krijg je die dan als diepvriespillen voorgeschoteld. Het resultaat is verbluffend. Na één maand is je flora helemaal hersteld, waar het anders minstens één jaar duurt voor er van een billijke flora terug sprake is. 

Wil je je flora en je darmen helemaal resetten dan is een Detox Mayrkuur het beste dat je kan doen. Niet alleen je flora, maar je ganse spijsvertering en lichaam wordt daardoor gereinigd en hersteld.

Door aanpassen van je voeding met een anti-inflammatoir dieet zorg je dat je lichaam fit blijft en je chronische aandoeningen vermijdt.

 

Wens je individuele begeleiding om je darmflora te herstellen met de juiste supplementen en voedingsadvies?
Darmflora

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x