chronisch vermoeidheidssyndroom

Chronisch vermoeidheidssyndroom als waarschuwing.

 Een tiental jaren geleden werd mijn leven overhoop gehaald door het lezen van een klein boekje. “de bondgenoot, de biografie van een immuuncel" geschreven door Dr. Henk Franssen.

Dit kleine boekje gaf mij een sterke impuls om op een totaal nieuwe manier naar ziekte en lichamelijk lijden te kijken. Ik was er mij totaal niet van bewust hoe elke cel van ons lichaam voortdurend voor ons in de weer is en er voor zorgt dat wij het leven volop kunnen leven en er ook volop kunnen van genieten.

De signalen van ons lichaam

Het komt er opaan dit echt diep te beseffen en ons doel in ons leven voortdurend voor ogen te houden en ernaar te leven. Ons lichaam is geen dom willoos en blind ding. Integendeel, ons lichaam bevat alle wijsheid en reageert direct op elke beslissing die we nemen. De meeste ziektes en symptomen die het lichaam aanbrengt zijn uitnodigingen om iets te veranderen in onze levenswijze. Niet alleen op gebied van voeding, maar zeker ook op gebied van emoties en werk. Zijn we bezig met iets wat ons niet echt helemaal ligt, dan kan het zijn dat ons lichaam weigert om je energie te geven, of reageert met pijn of ongemakken.

Lichaam wordt monddood gemaakt

Toen ik dit ten volle besefte ben ik mijn eigen leven gaan veranderen. Ik werkte 35 jaar als huisarts en werd dag na dag geconfronteerd met deze problematiek. De huidige medische wetenschap is er enkel op gericht om ongemakken, symptomen en klachten te onderdrukken met pijnstillers, antibiotica en cortisone. Daardoor wordt het lichaam op een efficiënte manier monddood gemaakt. Waardoor het sneller en sneller in volledige weerstand komt en weigert verder mee te werken. Het gevolg is chronisch vermoeiheidssyndroom, fibromyalgie, burn-out maar ook de gevreesde kanker.

Vertolkers van de klaagzangen

Het doel in mijn leven was en is nog steeds mensen genezen, niet door symptomen te onderdrukken, maar door te weten te komen waardoor het lichaam deze symptomen produceert. Als we dit willen doen dan zijn we als geneesheren vertolkers van de klaagzangen van de cellen. Het is dan de bedoeling dat wij wijzer zijn dan de eigenaars van het lichaam en verwoorden wat het lichaam probeert te zeggen. Wij zullen daarbij niet de eigenaars sussen en naar de mond praten, maar hen wijzen op hun taak en hun al dan niet verkeerde gewoontes.

Geen huisarts meer

Tien jaar geleden richtte ik een bedrijf op. Ik gaf dit bedrijf de naam “The Companion” met de verwijzing naar het boekje van Dr. Henk Franssen “de bondgenoot”. Een paar jaar later ben ik gestopt met werken als huisarts omdat het niet toegelaten is om het lichaam te genezen op een andere dan de officiële “evidence based” methode.

Met mijn bedrijf proberen we de eigenaars van een lichaam te leren hoe ze verstandiger kunnen omgaan met dat lichaam. De hoeksteen van dat werk is de voeding en vooral ook het vasten, waarbij je je lichaam totaal toelaat om terug het heft in handen te nemen. (Dit geeft soms spectaculaire resultaten). Daardoor beseffen heel veel eigenaars van lichamen dat ze verkeerd bezig zijn en kunnen ze het roer omgooien. Het lichaam beloont je daar direct mee met veel meer energie en een levenslust en ondernemingskracht om jaloers op te zijn. Het is letterlijk een reset van je lichaam en je leven.

 Leiderschap

Naast het vasten is het natuurlijk belangrijk om je leiderschap over je leven in handen te nemen. Door opvoeding en schoolonderwijs zijn we meestal ver verwijderd geraakt van wie we echt zijn of zouden willen zijn. Daarbij heb je ander mensen nodig en de moed om jezelf serieus te nemen. Circling is voor mij een praktijk die iedere mens uitnodigt om stil te staan bij zichzelf. Trauma’s en verkeerd ingeslagen wegen onderzoeken en kijken of dat nog samenvalt met wie je bent en wat je wil. Zijn de trauma’s van je eerste levensjaren te blokkerend geweest dan kan het helpen om daar speciaal in ontmoet te worden zodat je die blokkades kan opheffen en je potenties terug vrij kunnen komen.

Niet voor doetjes

Weet goed dat deze weg niet is weggelegd voor doetjes of mensen die enkel willen genieten en consumeren. Het is een weg die je bewandelt omdat je niet anders kan. Omdat je leven je daarnaar toe leidt en omdat dit de enige manier is om echt vervulling te vinden.

Toen ik een paar dagen geleden op LinkedIn Dr. Henk Franssen als connectie toevoegde zag ik dat hij bezig is om het eerste medicijnvrije ziekenhuis op te richten. Ik sta daar volledig achter en zou willen dat de eigenaars van lichamen weten hoe ze hun lichaam zelf kunnen verzorgen zodat ze zelf zo weinig mogelijk een dergelijk ziekenhuis nodig hebben.

Ik besef maar al te goed dat mijn wens een droom is. Zelf heb ik het "geluk" dat mijn lichaam heel veel ziek geweest is. Daardoor heb ik zo veel mogen leren en mijn patiënten en mijn huidige klanten kunnen daar mee van genieten.

Ik kan nu echt zeggen dat mijn lichaam mijn beste vriend is en dat ik de vriendschap met mijn lichaam heel hoog aansla. Ik zal eerder naar mijn lichaam luisteren dan naar professors of dokters (alhoewel hun adviezen ook waardevol kunnen zijn). Toch is mijn lichaam het allerbelangrijkste voor mij, het brengt mij geluk en een goed gevoel.

Het is mijn roeping en doel om zo veel mogelijk andere mensen te begeleiden naar hetzelfde geluk.

ik hoop dat wijsheid je mag verder leiden naar diep geluk en het vervullen van je diepste wensen!

Ignace

Interesse in gezondheidscoaching van The Companion?  

Wil je het heilzame effect van vasten ondervinden? Ontdek de kuurformules: 


 

chronisch vermoeidheidssyndroom

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x