Afvallen en vasten...de oudste en efficiëntste geneeswijze

Waarom afvallen en vasten? 

In onze consumptiemaatschappij eten we de hele tijd. De ganse media is gericht op eten. Het vreemde is dat het niet zozeer om gezonde voeding gaat maar bijna alleen over lekkere en smakelijke gerechten.  Daarbij wordt hoegenaamd geen aandacht besteed aan de vertering van al dat lekkers. Rustpauzes en voedselschaarste komt zelfs in Corona tijden niet voor. We eten het ganse jaar door alles. Gevolg: je lichaam krijgt nooit de kans om te resetten en daardoor gaan de afvalstoffen zich opstapelen. De laaggradige ontsteking neemt toe en daardoor zien we veel meer en vroeger optredende  ouderdomsziektes.  Jong dementie, jong Parkinson, ouderdomsdiabetes en kanker op jonge leeftijd, we zien het steeds meer.We worden dus wel allemaal ouder, maar het aantal jaren dat we chronisch ziek zijn, stijgt altijd maar. 

Afvallen en vasten zijn wetenschappelijk bewezen de efficiëntste methodes om gezond oud te worden!

Opgeladen batterijen

Afvallen en vasten heeft ook effect op korte termijn: je wordt fitter, energieker en creatiever. Je ontwikkelt betere eetpatronen en je wordt ondernemender en geduldiger.

Na een vastenperiode heb je dat machtige gevoel dat je "batterijen opgeladen zijn", zoals na een deugddoende vakantieperiode. Maar waar je dat gevoel na een vakantie snel weer kwijt bent, hou je het na vasten wél tot méér dan één jaar lang vast.

En raak je toch weer vermoeid of ziek? Dan ervaar je dat niet langer als een probleem, maar als een crisis: je schakelt over op de aangeleerde vastenprincipes, overwint de crisis en komt er sterker uit, zonder medicijnen.

Het is onze missie om je spontane genezing te stimuleren.

Voorbereiding

Afvallen en vasten is niet moeilijk als je het op de juiste manier doet. Je mag er niet zomaar aan beginnen en een goede voorbereiding leidt tot het beste effect.

Ignace, kuurcoach en oprichter van The Companion, is al meer dan 40 jaar met dit proces bezig. Hij bestudeert het en probeert het zelf uit.

Wij hebben het afvallen en vasten op punt gezet, zodat het aangenaam en efficiënt wordt.  

Bekijk de andere Blogs om te weten hoe afvallen en vasten gemakkelijk wordt.

Afvallen en vasten...de oudste en efficiëntste geneeswijze

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x