AIP-dieet

AIP-dieet

Voeding als medicijn?
Dat kan, met het anti-inflammatoir dieet.

Heb je last van chronische ontstekingen? Terugkerende verkoudheden, bronchitis, blaasinfecties, keelpijn, vermoeidheid, verminderde immuniteit?

Het eten van de juiste, niet ontsteking veroorzakende voeding kan je redding zijn.

Tijdens een AID-dieet ( anti-inflammatoir dieet) vermijd je alle voeding die je immuunsysteem belasten en ziekte veroorzaken. Zo kan je je lichaam als het ware resetten en je gezondheid zelf managen en in balans houden.

Hoe werkt het?

Het AID-dieet is een tijdelijk eliminatiedieet. Dit betekent dat, voor een bepaalde periode, alle voedingswaren worden geschrapt die jouw gezondheid in de weg staan of je immuunsysteem onnodig belasten.

Door het schrappen van bepaalde voeding in je dieet, neem je de bron van irritaties en ontstekingen weg. Zo kan je immuunsysteem tot rust komen, herstellen en weer volop haar werk verrichten: het opruimen van ontstekingen,storingsvelden, auto-immuunziektes, moeheid, spierpijnen en k anker,...

In een tweede fase kunnen we uitzoeken welke voeding niet belastend is voor je lichaam, zodat je, zonder de ontsteking te doen toenemen, méér variatie kan brengen in je voeding.

 

Af en toe ( één of twee keer per week) kan je dan verboden zaken eten. Meestal zal je lichaam dan aangeven dat het belastend was, maar de ontsteking zal dan niet permanent hoog blijven.

Belangrijk!

Het AID-dieet werkt het beste als je het zo nauwgezet mogelijk doet. Eén keer een glas wijn of een andere overtreding is niet zo erg, wel als je het meerdere keren per dag doet en niet tot een goeie reset komt.

Hoe lang?

Zijn je klachten beperkt en ben je nieuwsgierig naar jouw ideale dieet? Ga dan voor een eliminatie van 20 à 30 dagen.
Na die periode is het aangewezen om een consult te boeken om na te kijken hoe het AID versoepeld kan worden. Daarna heb je zelf de keuze om dit als een basisdieet te behouden en af en toe ervan af te wijken. Meestal kan je dit gemakkelijk volhouden. Blijf je veel klachten behouden dan adviseren we om een Detox-Mayr kuur te doen.AIP-dieet

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x